Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 18 oktober, 14.00 uur

TULIP FEVER, van Justin Chadwick

Dit liefdesverhaal speelt zich af tijdens de Tulpenmanie in Amsterdam in de 17e eeuw. Een tijd waarin tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide, uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz).

Donderdag 1 november, 20.00 uur

MY HOUSE IN UMBRIA, van Richard Loncraine

Een trein die zachtjes over de glooiende heuvels van het Italiaanse platteland tuft, ontploft. In een van de rijtuigen bevinden zich vier overlevenden: 'De Generaal', een bejaarde Engelse gentleman; Werner, een jonge Duitser; Aimee, een achtjarig meisje dat haar ouders bij de bomaanslag verloor en Emily Delahunty, een Engelse romanschrijfster.

Donderdag 15 november, 14.00 uur

LIFE OF Pi, van Ang Lee

Na een schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Samen worden ze geconfronteerd met tegelijk de schoonheid en wreedheid van de natuur. Life of Pi is gebaseerd op het verhaal van de Canadese schrijver Yann Martel die hiervoor de MAN Brooker Prize won.

Donderdag, 13 december, 14.00 uur

Attentie: enige datum in december

AS IT IS IN HEAVEN, van Kay Pollak

Dirigent Daniel Daréus toert om de wereld met zijn wereldberoemde muziekstukken en staat dag na dag op het podium. Tot hij een hartaanval krijgt. Zijn dokter adviseert hem rustig aan te doen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp Toegang: 7,50 p.p. Donateurs: 5,00. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl, betaling: contant en gepast aan de zaal.


Informatieavond over         De Passie van Johannes

passieproject n Eind november gaat een nieuw passieproject van start in de Protestantse Gemeente Leiderdorp: De Passie van Johannes. Iedereen (binnen en buiten de kerk) mag deelnemen aan deze musical. Enige zang en/of spelervaring is handig, maar geen vereiste. Op dinsdag 16 oktober om 20.00 uur vindt een informatieavond over dit project plaats in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp.

Het project - de Passie van Johannes – is de opvolger van de Moderne Matteüs die al enige keren met succes in de Scheppingskerk is opgevoerd. Ook dit nieuwe project staat onder leiding van dirigent/muzikaal leider Piet Jaspers en regisseur/scriptschrijver Ilse Nievaart. Zij zijn al druk aan het schrijven en het belooft weer prachtig te worden!

De uitvoeringsdata zijn waarschijnlijk donderdagavond 18 en vrijdagavond 19 april, de generale repetitie is dan op woensdag 17 april. De oefenavonden zijn afwisselend op maandag- en vrijdagavond en starten eind november.

Iedereen die belangstelling heef tom mee te doen aan dit project, is

Nieuwe musical Protestantse Gemeente in de startblokken

welkom op de informatieavond op 16 oktober. Het project wordt dan toegelicht en er is gelegenheid om vragen te stellen. Wie zich alvast wil opgeven voor dit nieuwe project kan een mailtje sturen naar Cornéline Lanooy via passievanjohannes@gmail.com.