Middeleeuws koken in de volkstuin. | Foto: Claudia Thunnissen
Middeleeuws koken in de volkstuin. | Foto: Claudia Thunnissen Foto: Claudia MM Thunnissen

Workshops en activiteiten tijdens Romeinse zondag in Park Matilo

oogsttijd n In het kader van de Nationale Archeologiedagen organiseert Park Matilo in Leiden op 14 oktober weer een Romeinse zondag. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er workshops en activiteiten onder het motto 'Matilo Oogst!'.

Park Matilo is rijk aan tuinen. Het is een feest om ze te zien in hun herfstkleuren. Het is de tijd van de oogst én het is de tijd van de Romeinse wijngod Bacchus. De Stadswijngaard van Matilo is begonnen met de druivenpluk en de verwerking ervan tot echte Matilo-wijn.

Voor jong en oud zijn er workshops die worden gegeven door de Historische Tuinen Matilo. In deze inloopworkshops kun je middeleeuws koken en strofiguren vlechten. Tuinders van Matilo leveren groente en kruiden aan voor soep, die ter plekke wordt gebrouwen voor de bezoekers. De wijnvereniging viert haar oogstfeest, laat haar wijn proeven en heeft eigen druivenstekken Maréchal Foch in de aanbieding. Er is een kraam met zaden, plantjes, informatie en boeken. Kunsthistorica Claudia Thunnissen houdt een korte lezing. Ook zijn er rondleidingen.

De entrees van Park Matilo zijn te bereiken via de Castellumweg tegenover de Leiderdorpse brug en via de Wierickestraat. Zie ook www.parkmatilo.nl.


Expositie in Leythenrode

schilderijen n Tot en met 14 december zijn de schilderijen van Jos Gerrese te bewonderen in de hal van Verpleeghuis Leythenrode.

Jos Gerrese schildert van heel precies tot creatieve improvisaties. Hierbij maakt hij graag gebruik van een bestaande foto of afbeelding. De basis van zijn werk is aquarel, maar hier voegt hij af en toe inkt- en krijtaccenten aan toe.

Dit is de eerste keer dat Jos exposeert op zo'n grote locatie. Hij is de laatste exposant want binnenkort worden schilderijen aangeschaft die permanent blijven hangen.

De expositie is dagelijks te bekijken tussen 10.00 en 20.00 uur in de centrale hal van Leythenrode aan de Hoogmadeseweg 55 in Leiderdorp.

Afbeelding