Afbeelding
Foto: PR

Rode Kruis 230 keer in actie tijdens viering Leidens Ontzet

Hulpverleners n 90 vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden e.o. zijn tijdens de viering van Leidens Ontzet 230 keer in actie gekomen om feestgangers te behandelen.

Samen bemanden zij zeven EHBO-posten en verschillende looproutes. Hulpverleners van het Bike Team werden ook ingezet. Die konden sneller ter plaatse zijn en zorgden er ook voor dat het Rode Kruis goed zichtbaar was voor mensen die hulp nodig hadden.

De verwondingen varieerden van drank- en drugs-gerelateerde problemen tot kneuzingen, verstuikingen en snijwonden. "Wij zijn bijzonder trots op het werk van onze flexibele vrijwilligers, waarvan velen extra diensten hebben gedraaid", aldus Cor Kiers, projectleider Evenementenhulp.

Op bovenstaande foto staat Kiers met de nieuwe algemeen directeur van Het Nederlandse Rode Kruis, Marieke van Schaik, die op 3 oktober op werkbezoek kwam in Leiden. Zij vertelde dat ze bijzonder onder de indruk was van de activiteiten van het Rode Kruis Leiden tijdens Leidens Ontzet.


Tamarco zoekt spullen voor rommelmarkt

oproep n Zondag 28 oktober is er weer rommelmarkt bij marchingband Tamarco. Daarvoor zijn meubels, speelgoed, boeken, huishoudelijke spullen, elektra of kleding welkom. De opbrengsten zijn bestemd voor muzieklessen voor de jeugd en aanschaf van instrumenten en uniformen.

Spullen kunnen op woensdagavonden tussen 19.00 en 22.00 uur gebracht worden naar het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Wie niet in staat is de spullen te komen brengen, kan ze laten halen. Neem daarvoor contact op via 06 22681341.