Wethouder Gardeniers opende de speeltuin door een slinger te geven aan een draaischijf. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Gardeniers opende de speeltuin door een slinger te geven aan een draaischijf. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Speelplaats Houtkamp nu officieel geopend

spelen n Met een slinger aan een draaischijf opende wethouder Jeff Gardeniers (CDA) woensdagmiddag 26 september de totaal vernieuwde speelplaats in park De Houtkamp. Al een maand wordt er gespeeld op de uitdagende houten klim- en klautertoestellen maar tot een officiële opening was het nog niet gekomen. Aanvankelijk zou dat gebeuren op 5 september, maar toen gooide de weergoden roet in het eten. Het weer zat ook tegen tijdens het werk aan de speeltuin. In de winter zorgden kou, regen en een te drassige grond voor vertraging. Toen aan het begin van de zomer de toestellen geplaatst waren en het gras was ingezaaid, volgde een extreem droge periode, waardoor het gras niet goed groeide. Uiteindelijk werden de hekken rond het terrein een ruime maand later dan gepland weggehaald.

De speeltuin, ontworpen door Fanni Tesselhoff van Groene Spil, is ook toegankelijk voor kinderen met een fysieke beperking.