Afbeelding
Foto: Iris Schaart

Deze vrijwilligers doen wat ze leuk vinden

Echte mensen. Voor hen 'gewoon actief als vrijwilliger'. Voor de ander: bijzonder! iDOE vroeg hen: Wat maakt het vrijwilligerswerk zo'n bijzondere plek?

Bob en Jeroentje

Vergeet nooit dat vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is!

Waar kent u ze niet van? Op de foto staan Bob en Jeroentje startklaar voor het optreden zanggroep Komopjuh. Op vele plekken zijn ze al jaren vrijwillig actief. "De beste vrijwilligersplek is waar gedrevenheid wordt gevoed door passie. Is dit de ultieme plek? Vandaag wel, morgen zijn er vast nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. Als je wilt dat er iets gebeurt, dan kan je afwachten tot een ander iets gaat doen, je kan het ook zelf oppakken. Ben je een volger of een doener? De doener is medebepalend voor het resultaat. Vergeet nooit dat vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is!"

Stans

We ontmoeten haar als vrijwilliger van de EHBO-post op de jaarmarkt Leiderdorp. Daarnaast is Stans ook vrijwillig verkeersregelaar en scheidsrechter bij de nationale shorttrackwedstrijden "Ik ben erin gerold" vertelt Stans "Ik ben vanaf mijn 17e vrijwillig actief. Ik vind het belangrijk mijn ervaring op peil te houden. Ik ben een mensenmens en wil iets betekenen voor anderen. Het gevoel dat ik mensen geholpen heb, is belangrijk voor me. Een 'dankjewel', een gevoel van erkenning, daar haal ik voldoening uit."

Ik ben een mensenmens en wil iets betekenen voor anderen

Minie

Vrijwilligerswerk levert vrienden voor het leven op

Aangetrokken door haar mooie, vrolijke kledingstijl raken we in gesprek met Minie. Patiƫnt zijn in Leytenrode houdt haar niet tegen om actief als vrijwilliger daar aan de slag te gaan. "In ga onder andere met de mensen naar buiten en verzorg de bloemen in de eetkamer"

Reizen met de camper, dansen en opera zingen is wat zij vroeger graag deed. Wellicht een kijkje op de vacaturebank op dit gebied?

Minie vindt het erg fijn dat de organisatie haar waardeert en haar vrijwilligerswerk levert haar vrienden voor het leven op.

Willy en Coby

Deze twee sympathieke vrouwen werken samen al jaren als vrijwilliger bij organisatie ActiVite in Leiderdorp. Willy en Coby zijn daar gastvrouw en vermaken de ouderen met allerlei activiteiten zoals breien, bloemschikken en het begeleiden van muziek middagen. De dankbaarheid van de ouderen is een grote beloning voor hen. En dat is prachtig: mensen zijn ermee geholpen en daar schept een ander weer voldoening uit!

De dankbaarheid van de ouderen is een grote beloning

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding