Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een lokaal initiatief van en door Leiderdorpse ondernemers. Doel is om gezamenlijk

werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. Inmiddels is Job Buddy ook actief in Zoeterwoude.

De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van Promo071.nl. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project.

Deze maand beschrijft Astrid wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt en geeft ze aan waarom Job Buddy van belang is

Daarom dus Job Buddy

Pling... Op 3 september om 16.34 uur stuur Marco Straver, Storemanager van Praxis Megastore Leiderdorp, mij het volgende mailtje:

"Beste Astrid, Wij zoeken een Plaatsvervangend Afdelingsmanager Servicebalie/kassa. Wij zoeken een representatieve Gastvrouw/heer met Leidinggevende capaciteiten. Heb jij misschien een geschikte kandidaat in je groep? Ik hoor graag van je. Groet Marco"

De groep van 2018 loopt inmiddels zeven maanden en de meeste deelnemers hebben wel al een baan gevonden of zijn in de afrondende fase van de salarisonderhandelingen. Toch hoor ik tijdens de maandelijkse borrel in Brasserie Park, de zogeheten 'Job@Park', regelmatig dat deelnemers wel aan het werk zijn maar nog niet hun droombaan hebben gevonden en samen met hun buddy verder zoeken.

Uiteraard wil ik de Praxis, onze gewaardeerde sponsor, graag van dienst zijn dus ga ik in gedachten de mogelijkheden en interesses van de deelnemers af. Ik zet de vacature in de GroepsApp en al snel reageert een deelnemer die we vanaf nu maar in verband met de privacy Karel noemen. Karel werkt momenteel in een casino. Daar voert hij ondersteunende taken uit. Hij heeft het wel naar z'n zin maar vooral in de nachten werken breekt hem op. Ik neem telefonisch contact op met Karel en bespreek met hem de vacature. Karel is enthousiast en vraagt of ik voor hij reageert nog eventjes naar zijn CV wil kijken. Na wat aanpassingen reageert Karel op de vacature. Marco Straver is erg blij met deze snelle reactie en plant meteen een eerste gesprek in met Karel.

Vanzelfsprekend onderhoud ik het contact met Karel. Enthousiast vertelt hij over het gesprek dat hij heeft gehad met Marco. Al snel volgt er een gesprek waar Jan Kroese, eigenaar/franchiser, ook bij aanwezig is. Het gaat erop lijken dat er een goede klik is en op maandag 24 september komt van zowel Karel als Marco het goede bericht dat ze er met elkaar uit zijn gekomen.

Daarom dus Job Buddy. Dit is precies waar Job Buddy voor bedoeld is: bruggetjes bouwen en lokale ondernemers met lokale werkzoekenden in contact brengen. Ik ben heel blij dat we daar wederom met Stichting Job Buddy succesvol in zijn geweest.

Van buddy naar werkvinder

Ondertussen weten we uit berichtgeving dat Incluzio het welzijnswerk in Leiderdorp vanaf 1 januari 2019 gaat uitvoeren. Corrien, een buddy die verbonden is aan Job Buddy werkt momenteel bij één van de stichtingen die als gevolg van deze ontwikkelingen worden opgeheven. Corrien heeft van Incluzio de interne vacatures ontvangen en ze heeft de gelegenheid om te solliciteren.

Uiteraard zouden we Job Buddy niet zijn als we ook haar hierin niet zouden ondersteunen. Corrien heeft als buddy de sollicitatietraining gevolgd met Anja, de werkzoekende die ze als buddy begeleid heeft. Daardoor heeft ze ook voor zichzelf een mooi CV kunnen opstellen. Ik stelde Corrien voor dat ze haar CV en sollicitatiebrief eerst eventjes naar mij zou mailen voordat ze het naar Incluzio zou sturen. Dat heeft ze gedaan en ik heb een en ander nog een beetje bijgeschaafd en anders omschreven. Alles staat nu klaar. Corrien hoopt - en wij ook natuurlijk - dat ze een nieuwe start kan maken bij Incluzio.

Wil je meer informatie over Job Buddy? Kijk dan eens op de website www.jobbuddy.org

NB: de personen in dit artikel die met hun eigen naam worden genoemd, hebben hier toestemming voor gegeven. Stichting Job Buddy meld dit in het kader van de AVG wetgeving die zij in verband met de privacy van betrokkenen hanteert.


Koffie-inloop alleengaanden

Locatiewijziging n De maandelijkse koffie-inloop voor alleengaanden vindt zondag 7 oktober (elke 1e zondag van de maand) niet, zoals gewoonlijk, plaats in Brasserie Park maar in restaurant La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp.

De koffie-inloop is van 11.00 tot 13.00 uur. De vorige keer waren er ruim veertig bezoekers. Iedereen wordt verwelkomd bij de ingang en als vanzelf opgenomen, want iedereen is alleen. Bij voldoende animo wordt er aansluitend, om 13.00 uur, nog iets ondernomen. Dat regelt zich vanzelf, blijkt in de praktijk.