Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag, 4 oktober, 20.00 uur

BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS, van Dany Boon

Philippe Abrams, post-directeur in Salon-de-Provence, is getrouwd met Julie, wiens depressieve buien hem het leven haast onmogelijk maken. Om zijn vrouw een plezier te doen, probeert hij zich te laten overplaatsen naar de Côte d'Azur. Maar zijn plannetje mislukt. Als straf wordt hij tewerkgesteld in Bergues, een boerendorpje in het Noorden.

Donderdag 18 oktober, 14.00 uur

TULIP FEVER, van Justin Chadwick

Dit liefdesverhaal speelt zich af tijdens de Tulpenmanie in Amsterdam in de 17e eeuw. Een tijd waarin tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide, uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz).

Donderdag 1 november, 20.00 uur

MY HOUSE IN UMBRIA, van Richard Loncraine

Een trein die zachtjes over de glooiende heuvels van het Italiaanse platteland tuft, ontploft. In een van de rijtuigen bevinden zich vier overlevenden: 'De Generaal', een bejaarde Engelse gentleman; Werner, een jonge Duitser; Aimee, een achtjarig meisje dat haar ouders bij de bomaanslag verloor en Emily Delahunty, een Engelse romanschrijfster.

Donderdag 15 november, 14.00 uur

LIFE OF PI, van Ang Lee

Na een schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Samen worden ze geconfronteerd met tegelijk de schoonheid en wreedheid van de natuur. Life of Pi is gebaseerd op het verhaal van de Canadese schrijver Yann Martel die hiervoor de MAN Brooker Prize won.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp Toegang: 7,50 p.p. Donateurs: 5,00. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl, betaling: contant en gepast aan de zaal.


Kwaliteitscertificaat voor Neuteboom Kaas-Verswereld

uitreiking n Neuteboom Kaas-Verswereld in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof is onderscheiden als 'gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel'. Vorige week kreeg filiaalhouder Ron Verhorik het kwaliteitscertificaat uitgereikt. "Doordat wij aan meer dan honderd kwaliteitseisen voldoen die de Stichting Foodspecialiteiten Nederland heeft gesteld, mogen wij ons tot de top van Nederland rekenen als het gaat om Foodspeciaalzaken. Daar zijn wij bijzonder trots op", aldus de trotse filiaalhouder.

De Stichting Foodspecialiteiten Nederland is een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten; de onafhankelijke belangenbehartiger en bewezen partner van zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Met het opstellen van een transparante self-audit checklist stelt de ondernemers zich in staat om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren. Op het moment dat de ondernemer aan de gestelde eisen voldoet, kan hij zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het certificaat. De door de ondernemer ingevulde lijst wordt door een onafhankelijke controleur in de winkel gecheckt. Pas na goedkeuring door de controleur wordt overgegaan tot certificering.

Nederland telt honderden foodspeciaalzaken, die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die bewust inkoopt. "Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, productkwaliteit en goede kennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders. Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te blijven helpen bij de aankoop", aldus Verhorik. Met het certificaat bewijst de ondernemer te voldoen aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, klantvriendelijkheid en uitstraling. "Het laat zien dat we hier alle vakmanschap in huis hebben en dat mijn medewerkers en ik ons continu inspannen om klanten op de juiste manier te inspireren en adviseren. We zijn enorm blij en hangen het certificaat met het kroontje nu direct in de winkel!"


Op zoek naar kleine beestjes

natuur n Op zondag 30 september start om 14.00 uur in Cronesteyn de 'Kleine-beestjes-safari' waarbij gespeurd wordt naar spinnen, insecten en bodemdiertjes. Verzamelplaats is theehuis 'De tuin van de smid', aan het Polderpad, midden in polderpark Cronesteyn. Deze activiteit, voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen, duurt tot uiterlijk 15.45 uur.

Sommige van de kleine beestjes zijn opvallend aanwezig, zoals libellen op jacht of de kruispinnen in hun vangweb. Maar voor andere soorten moet er goed gezocht worden in de bladeren, in het gras of tussen rottend hout op de bodem. Daarvoor worden bij de speurtocht allerlei gewone én bijzondere veldmaterialen gebruikt. Onder leiding van IVN-gidsen Leiden kan zo iedereen zelf op zoek gaan naar al die verborgen insecten, spinnen en andere kleine diertjes. De gidsen verduidelijken de verschillen tussen de soorten, hoe ze leven en wat ze eten.

Trek stevig schoeisel aan en kleren die vies mogen worden. Meer informatie, o.a. over de startplek en route daar naar toe, is te vinden op: www.polderparkcronesteyn.nl.

Ron Verhorik met zijn kwaliteitscertificaat. | Foto: PR