Koffie drinken in het zonnetje voor 't Buurthuis. | Foto: J.P. Kranenburg
Koffie drinken in het zonnetje voor 't Buurthuis. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Uit de Muurkrant van Buurtactief 't Oude Dorp

Zo'n vijf maal per jaar verschijnt de Muurkrant van Buurtactief 't Oude Dorp, een groep van betrokken bewoners van het oude deel van Leiderdorp die zich inzetten voor alles wat hun wijken – Achthoven, Doeskwartier, Kerkwijk en Oranjewijk - te maken heeft. Hier enkele items uit de laatste Muurkrant:

Defibrillator - Buurtactief is aan het inventariseren of het mogelij kis een 'Automatic External Defibrillator' (AED) te plaatsen bij de Oranjegalerij. Gebruik hiervan vergroot de kans dat iemand een hartstilstand overleeft.

Jubileum – Woensdag 17 oktober bestaat St. Buurtactief 10 jaar. Het is de bedoeling dit, samen met de bewoners van het oude dorp, te vieren op zaterdag 13 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. Meer informatie volgt nog.

Website – Buurtactief heeft sinds kort een website: www.buurtactiefleiderdorp.nl.

Buurthuis - Er komen steeds meer activiteiten in 't Buurthuis. Zie hieronder voor een overzicht. Maar 't Buurthuis is ook voor een uur of langer te huur voor een activiteit, lezing of cursus. Kijk voor informatie op de website www.buurtactiefleiderdorp.nl .

Wie de volledige muurkrant graag digitaal wil ontvangen, kan mailen naar buurtactief@gmail.com. Ook vragen en idee zijn welkom op dit mailadres.

Programma 't Buurthuis

Afgelopen voorjaar heeft Buurtactief 't Buurthuis geopend, een plek waar bewoners van oud-Leiderdorp elkaar kunnen ontmoeten, kletsen, spelen, leren, eten en drinken. Hieronder een overzicht van de openingstijden en activiteiten in 't Buurthuis aan de Frederik Hendriklaan 4 (Oranjegalerij):

• Elke dinsdag van 10.00 – 12.00 uur: inloop koffie-ochtenden.

• Elke dinsdag van 15.30-17.30 uur: chillen voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar (i.s.m. Dwars).

• Elke woensdag van 10.00 -11.00 uur: voorlezen voor kleintjes van 0-4 jaar (i.s.m. Pluspunt).

• Elke donderdag 10.00 – 12.00 uur: inloop met digitaal voorlichting (i.s.m. Pluspunt). Word handiger met uw smartphone, tablet, laptop of computer. Tijdens de inloopochtend beantwoordt Wim Kanters al uw individuele vragen.

Alle activiteiten zijn kosteloos. Een kop koffie/thee/limonade kost 50 cent. Buurtactief is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de activiteiten. Ook ideeën voor activiteiten zijn welkom.


Ophef over afgesloten voetpad bij Zijlbrug

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Hij heeft er zelfs de VN resolutie voor gelijke behandeling bijgehaald om de overheden ertoe te bewegen het voetpad op korte termijn te herstellen. Want: "Mensen die niet goed ter been zijn, worden door het afsluiten van het pad ernstig beperkt in hun vrijheid."

Een woordvoerder van de gemeente Leiderdorp laat weten dat de klachten van de wijkvereniging zeker serieus genomen worden: "Deze week kijken we samen met de gemeente Leiden wat we hieraan kunnen doen, en het is de bedoeling om volgende week met een reactie te komen."


Voor scootmobielrijdster mevrouw Keesenberg uit Leiderdorp is het nu erg lastig in de Leidse Merenwijk te komen. | Foto: J.P. Kranenburg