Nieuws van de Volksuniversiteit Leiderdorp

educatie n Hieronder een greep uit het zeer gevarieerde programma van de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) voor dit najaar.

Leonardo da Vinci - Het Teylers Museum in Haarlem organiseert dit najaar een tentoonstelling van tekeningen van Leonardo da Vinci. Bereid uw bezoek aan die tentoonstelling voor met de LVU-cyclus over leven en werken van Leonardo da Vinci. Leonardo was niet alleen een zeer begaafd kunstenaar, maar hij wordt ook gezien als wegbereider van de moderne wetenschap. Na een brede inleiding over zijn leven en werken in de eerste lezing, worden zijn Laatste Avondmaal en andere muurschilderingen besproken, terwijl in de derde lezing zijn aantekenboeken en tekeningen op de agenda staan. Donderdag 4 en 18 oktober en 1 november, 19.30 – 21.00 uur.

Origami - Leer in twee workshops de basistechnieken van deze subtiele Japanse vouwtechniek, waarmee u, met gebruik van speciaal origamipapier, praktische kunstwerkjes vouwt. Donderdag 4 en 18 oktober, 10.00 – 12.00 uur.

Arduino - Arduino bestaat uit een microprocessor en losse onderdelen die als Lego-blokjes in elkaar gezet kunnen worden. Door 'knutselen' met hard- en software maakt u al snel een op afstand te besturen lamp of een weerstation. Het is geschikt voor iedereen, ook mensen zonder programmeer- en elektronica-ervaring kunnen er snel mee uit de voeten. Op maandag 8 oktober, 19.30 – 21.30 uur, is er een introductiebijeenkomst, daarna volgen vier workshops, waarin u met Arduino aan de slag gaat.

Informatie en aanmelding: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).