Inzameling voor Leidse voedselbank

Levensmiddelen n De Protestantse Gemeente Leiderdorp houdt op dinsdag 2 oktober de maandelijkse inzameling bij de Scheppingskerk (hoek Laan van Ouderzorg en van Poelgeestlaan). Vanaf 9 uur tot half 5 staan vrijwilligers klaar op het plein van de kerk om houdbare levensmiddelen in ontvangst te nemen. Er is behoefte aan pakken met pasta's en rijst, bijpassende saus, flessen zonnebloemolie, een doos eieren, blikken met soep, vis groente of bonen, pakken koffie, suiker, thee of broodbeleg. Maar huishoudelijke en verzorgingsartikelen zijn ook heel welkom.

In de hal van de kerk staat een geldkistje waarin giften kunnen worden gedeponeerd. In september konden er zeventien kratten gevuld worden en werd er € 190,- in het kistje gedeponeerd. Van de opbrengst van september zijn pakken met muesli gekocht.


Basiscursus EHBO

hulpverlening n Veel mensen weten niet wat ze moeten doen bij een (ernstig) ongeval of onwelwording. Een EHBO-cursus kan absoluut van levensbelang zijn. EHBO-vereniging Leiderdorp organiseert de basiscursus EHBO begin 2019 in Leiderdorp.

De lessen worden gegeven op de dinsdagavond in het clubgebouw van voetbalvereniging RCL, in de Bloemerd in Leiderdorp. De eerste les is op 8 januari. De cursus bestaat uit ongeveer vijftien lessen (afhankelijk van aantal deelnemers) en wordt verzorgd door een ervaren kaderinstructeur, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend examen. Kosten zijn 235 euro, inclusief lesboek, materialen en examen. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar naar de vergoeding hiervoor.

Kijk voor meer informatie op de website www.ehboleiderdorp.nl of bel met Divera Kapteijn via (071) 5891171 of 06 27173041. Aanmelden voor de cursus kan ook schriftelijk bij Renee Vink (ledenadministratie), Splinterlaan 187, 2352 SH in Leiderdorp.


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 30 september een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.