Lekker voetballen, met gloednieuwe ballen. | Foto: J.P. Kranenburg
Lekker voetballen, met gloednieuwe ballen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Veilig voetballen op plek oude gemeentehuis

pannakooi n Op het grasveld aan de Statendaalder, de plek waar tot zes jaar geleden het oude gemeentehuis stond, kan nu veilig gevoetbald worden in een gloednieuwe pannakooi. Die werd op burendag, zaterdag 22 september, officieel in gebruik genomen.

Door: Corrie van der Laan

De pannakooi er gekomen dankzij een initiatief van bewoners van de Karolusgulden. Zij namen eerder dit jaar contact op met Wereldhave, de eigenaar van de grond, en kregen toestemming hier een speelvoorziening voor de jeugd neer te zetten. Met medewerking van de gemeente Leiderdorp en financiële steun van Fonds1818 kon de pannakooi gerealiseerd worden.

Zaterdagmiddag vierde de Karolusgulden Burendag waarbij een pauze in de aanhoudende regen werd gebruikt voor de officiële opening. Enkele jonge buurtbewoners knipten het lint door en begonnen direct daarna met een enthousiast potje voetbal.

Daarbij kwam het cadeau van Wereldhave en sportwinkel Sport2000 goed van pas. Marketing manager Saskia Doornekamp van het vastgoedbedrijf, overhandigde de kinderen een net vol kleurrijke voetballen. "Het is belangrijk dat kinderen sportief en gezond buiten bezig kunnen zijn, dus bij Wereldhave vinden we dit een geweldig initiatief", zo verklaarde zij.

Voorlopig geen uitbreiding Winkelhof

Wereldhave, de eigenaar van winkelcentrum Winkelhof, is sinds ruim vijf jaar eigenaar van de grond aan de Statendaalder. De bedoeling was dat het terrein gebruikt zou worden om Winkelhof flink uit te breiden en extra parkeerplaatsen aan te leggen. Die plannen zijn echter op de lange baan geschoven; het kan nog jaren duren voordat hier de eerste schop in de grond gaat. Als het zover komt, moet de pannakooi weer het veld ruimen.


Inschrijving Rabobank Wensenfonds geopend

wensen n Jaarlijks stelt de Rabobank een deel van haar nettowinst beschikbaar voor het Wensenfonds. Het fonds richt zich op initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren in de regio Leiden-Katwijk. Ook in 2018 organiseert de bank het Rabobank Wensenfonds. De inschrijving is geopend. Tot en met 14 oktober kunnen verenigingen en stichtingen uit Leiderdorp een wens indienen tot een bedrag van € 5.000.

Met het Wensenfonds wil de bank een bijdrage leveren aan het versterken van lokale omgeving via verenigingen en stichtingen in Leiderdorp. Zij zijn belangrijk in de samenleving, zo is de overtuiging van de bank. Het verenigingsleven zorgt voor verbinding, ontmoeting, samenwerking en betrokkenheid in de gemeente.
Vorig jaar werd er, tijdens de uitreiking van de Leiderdorpse Ondernemersprijs, ruim € 30.000 uitgereikt aan verenigingen en stichtingen uit Leiderdorp. Zo ontving Kinderomvang Floreokids het maximale bedrag van € 5.000 voor de aanschaf van een nieuw speeltoestel. Leiderdorpse Reddingsbrigade had nieuw lesmateriaal nodig en kreeg € 2.000 van het Wensenfonds. De Protestante Gemeente had de wens om het orgel in de Dorpskerk te repareren en ontving een cheque van € 5.000. Ook dit keer worden de donaties tijdens een feestelijke avond in januari bekend gemaakt.

Aan deelname aan het Wensenfonds zijn spelregels verbonden. Zo kunnen alleen klanten van de bank een wens indienen en is de toekenning van het bedrag eenmalig. Daarnaast vergoedt Rabobank Leiden-Katwijk nooit het volledige bedrag, want de bank vindt het belangrijk dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken.


Stemmen

Verenigingen en stichtingen die een wens willen indienen kunnen terecht op www.dichterbijleidenkatwijk.nl. Na 14 oktober beoordeelt een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, ambassadeurs en medewerkers van de bank, de wensen en bepaalt of deze in aanmerking komen voor de erop volgende stemronde.

Vervolgens brengen klanten en leden hun stemmen uit op de genomineerden. Hoe meer stemmen een wens krijgt, des te hoger het bedrag dat de vereniging of stichting ontvangt.