Links Bel Cante, rechtsboven Raymond Rodenburg en rechtsonder Opium.
Links Bel Cante, rechtsboven Raymond Rodenburg en rechtsonder Opium. Foto: Hans Speekenbrink

Leiderdorps talent op de planken

n Open Podium bij Theater Toverlei op 6 en 7 oktober

optredens n Op zaterdagavond 6 oktober en zondagmiddag 7 oktober organiseert de Leiderdorpse toneelvereniging Theater Toverlei voor de tweede keer een Open Podium in De Sterrentuin. Artiesten uit Leiderdorp tonen hun talenten op het gebied van dans, zang, toneel, cabaret, film en meer.

Zaterdagavond 6 oktober brengt cabaretier Raymon Rodenburg zijn nieuwe voorstelling TOP!, over de toekomst en wat er overblijft van Nederland na de overstroming. Ook is er die avond muziek van Bel Cante (Spaans-Sefardische liederen) en de Portugese gitarist/zanger Joaquim Rosa. Theatergroep Tot Ieders Genoegen speelt het toneelstuk 'de Jurk' en Giselle Joosten van Giselle More than Dance geeft een dansoptreden.

Op zondagmiddag 7 oktober kan het publiek luisteren naar old songs van de Everly Brothers door duo OPIUM. Lisanne zingt muziektheaterliedjes en popballads. Lot en Mark spelen een toneelstuk over twee oude bekenden die elkaar spijtig genoeg weer ontmoeten. Verder wordt de boeiende film 'Leugenland' gepresenteerd en Popkoor Heart & Soul brengt verschillende nummers uit de pop- en soulgeschiedenis.

Kom kijken wat Leiderdorp te bieden heeft aan talent. Zie het volledige programma op de flyers die verspreid zijn in het dorp. Reserveren van kaartjes à € 5,- p.p. kan via e-mail openpodiumleiderdorp@gmail.com of tel. 06-27151335.


Coverband Helter Shelter trapt nieuw seizoen Muzikaal Tuynieren af

muziek n In het Leiderdorpse café-restaurant De Hollandsche Tuyn start zondag 30 september een nieuw seizoen Muzikaal Tuynieren. Dit keer staat de band Helter Shelter op het podium.

Helter Shelter is een stevige cover band uit Leiden en speelt de beste songs van The Beatles en The Rolling Stones. Sympathy For The Devil, maar ook Stray Cat Blues, Get Back en Rocky Raccoon. Bekend en minder bekend, van de rauwere soort.

Het optreden is van 16.00 tot ca. 18.00 uur. De toegang is gratis. Zoals gebruikelijk kan na afloop van het optreden genoten worden van een eenvoudige maar smakelijke maaltijd voor slechts € 12,50 per persoon. De dagschotel bestaat dit keer uit gegrilde kalfsentrecôte met pepersaus, geserveerd met Provençaalse boontjes en gebakken krieltjes.

Het belooft erg druk te worden, dus reserveren voor het eten is gewenst via tel. (071) 541 14 64. De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp.

Meer info op www.dehollandschetuyn.nl of op Facebook.


Concert Byzantijnskoor Drenthe

muziek n Op zondagmiddag 30 september verzorgt Het Byzantijnskoor Drenthe een najaarsconcert in de Goede Herderkerk aan de Hoge Rijndijk 18 in Zoeterwoude-Rijndijk. Op het programma staan Byzantijnse gezangen, Kozakkenliederen en Slavische volksmuziek.

De ongeveer 35 mannen uit de regio Drenthe brengen naast de mystieke klanken van de Orthodoxe liturgie ook de sfeer van de woeste steppen en het ongerepte Slavische plattelandsleven op een waardige manier ten gehore. Dit type koorzang komt het beste tot zijn recht wanneer er a capella gezongen wordt. Het Byzantijnskoor Drenthe beheerst dit muziekgenre volledig van de diepste bassen tot de hoogste tenoren. Het koor staat onder de bezielende leiding van uit Kazan (Rusland) afkomstige dirigente Julia Zaytseva (1980). Zij is opgeleid in Rusland en in Groningen en heeft haar eigen muziekpraktijk als docente en pedagoge en dirigeert meerdere koren.

Het concert begint om 15.00 uur, de toegang bedraagt € 15,- / € 10,- (voorverkoop). Zie www.byzantijnskoor-drenthe.nl voor meer informatie over het koor en voorverkoop.

Het Byzantijnskoor Drenthe met dirigente Julia Zaytsevah. | Foto: PR
Afbeelding
Afbeelding