Kennismaking met badminton

badminton n In het kader van de Nationale Sportweek hebben vrijwilligers van de badmintonclub de Spotvogels vrijdag 21 september een clinic georganiseerd voor leerlingen van drie basisscholen in Leiderdorp. Tussen 9.00 en 15.00 uur kwamen in totaal 191 kinderen van groep 3 tot en met 8 naar sporthal de Bloemerd. De leerlingen van de Hasselbraam, Elckerlyc en de Regenboog hebben een sportieve vrijdag gehad. Voor veel kinderen was dit de eerste kennismaking met badminton. De kinderen werden ontvangen door elf vrijwilligers.

Na een interessante uitleg over badminton werden de kinderen verdeeld in groepen en deden zij verschillende oefeningen. Nadat hen verteld was dat een veren shuttle 421 km snel kan en de auto van Max Verstappen 360 km, gingen de kinderen vol enthousiasme aan de slag met het badmintonspel. Van ladders lopen, ballonnen slaan, shuttle hoog houden tot zelfs een echt partijtje spelen; de kinderen werden goed bezig gehouden.

Dankzij de samenwerking van BC de Spotvogels en Sportfondsen Sport Service Punt Leiderdorp is deze clinic tot stand gekomen.

Kijk voor meer informatie over BC de Spotvogels op www.spotvogels.nl.


Bridgen met Japanners bij Idéfix

bridge n Op donderdagavond 27 september komt voor de tweede keer in het bestaan de Leiderdorpse bridgeclub Idéfix een groep Japanners op bezoek. De gasten zullen ook meespelen. Wie donderdag mee wil bridgen met de leden van Idéfix en de buitenlandse bezoekers, is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Idéfix speelt in een zaal aan de Vlasbaan 7 in Leiderdorp. De zaal is open vanaf 19.15 uur, de eerste ronde start om 19.45 uur. De kosten bedragen € 1,70 voor leden en € 3,- voor niet-leden.