De Kinderkring zoekt nieuwe vrijwilligers

OPROEP n Stichting de Kinderkring organiseert elke dinsdag- en donderdagochtend (behalve in de schoolvakanties) een inloopochtend voor baby's, peuters en hun (oppas)ouders in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 te Leiderdorp. De openingstijden zijn van 9.00 tot 11.00 uur. De stichting is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team van gastvrouwen en -mannen te versterken. Belangstellenden zijn welkom om eens langs te komen op een van de inloopochtenden. Meer informatie is te vinden op de website: www.freewebs.com/kinderkring. Of bel naar D.van Kan, tel. (071) 5890928.


Jongvolwassenen en rouw

Ontmoetingsgroep n Je bent je vader, moeder, broer, zus of dierbare vriend(in) verloren aan de dood. Dat heeft nogal wat invloed op je leven. Het kan dan fijn zijn te delen met mensen die hetzelfde meegemaakt hebben en beter snappen wat jij doormaakt. Op dinsdagavond 16 oktober start er een ontmoetingsgroep voor jongvolwassenen (18-35 jaar) met rouw.

Onder deskundige begeleiding vanuit Humanitas Steun bij Verlies en Issoria Rouwondersteuning komt deze groep negen keer bij elkaar (16 en 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november, 11 en 18 december en 5 maart). De bijeenkomsten vinden van 19.30-21.30 uur plaats in de Oase, de stilteruimte naast Hospice Issoria, Burggravenlaan 11 in Leiden.

Voor informatie en aanmelding: Issoria Rouwondersteuning, info@issoria.nl of 06-30267068 of kijk op www.humanitas.nl/afdeling/rijnland. Er kunnen maximaal 6 mensen deelnemen. Voor deelname aan de groep zal vooraf met een van de begeleiders een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Aanmelden kan tot 5 oktober. Indien gewenst is bij beide organisaties ook individuele ondersteuning mogelijk.


Stiltewandeling

Bezinning n Het Centrum voor Bezinning en Inspiratie organiseert elke vierde woensdag van de maand een Stiltewandeling. De eerstvolgende is op 26 september, onder begeleiding van Liesbeth van Meeteren en Stephan Kurtzahn.

Bij de Stiltewandeling gaat het om rustig lopen, met volle aandacht, zonder te praten. Waarbij de deelnemers de ruimte, de natuur om zich heen en hun eigen stilte ervaren. Stilstaan, door te lopen.

De wandeling start na een korte introductie en meditatief moment in de Dorpskerk en duurt één à anderhalf uur, waarbij de lengte wordt aangepast aan het weer en de deelnemers. Bij terugkomst is er een gezamenlijke lunch waar ervaringen gedeeld kunnen worden.

Deelnemers verzamelen om 10.00 uur in het Trefpunt van de Dorpskerk. De kosten bedragen 5 euro p.p. inclusief lunch. Vooraf opgeven is noodzakelijk en kan via e-mail cbileiderdorp@gmail.com.