Burgemeester Laila Driessen mocht het lint doorknippen, eigenaren Chris (links) en Tim Olivier van Four IT kijken toe.  | Foto: PR
Burgemeester Laila Driessen mocht het lint doorknippen, eigenaren Chris (links) en Tim Olivier van Four IT kijken toe. | Foto: PR Foto: PR

Four IT Group nu gevestigd in Leiderdorp

opening n Leiderdorp heeft er een bijzonder bedrijf bij. Sinds kort is de Four IT Group gevestigd in een fraai en ruim pand aan de Achthovenerweg 15d. Burgemeester Laila Driessen verrichtte vrijdag 14 september de officiële opening.

De Four IT is een Nederlands IT bedrijf dat beschikt over vijftig IT professionals. Eigenaren zijn Chris en Tim Olivier, vader en zoon. Mannen met een enorme ervaring op de Europese IT markt en een heldere missie: bedrijven, organisaties en instellingen helpen hun IT-processen te optimaliseren tegen zo laag mogelijke kosten. Aanschaf van hardware, installeren, beheren, cloudoplossingen, de Four IT Group zorgt overal voor. "Onze klanten vinden we vooral aan de bovenkant van het MKB en bij grote bedrijven. Ook hebben we veel contracten met scholenorganisaties. Maar iedereen is welkom bij ons, groot of klein", zegt Chris Olivier. Toegankelijkheid is daarbij een kernwoord. "Het is zelfs mogelijk bij ons een serviceovereenkomst af te sluiten zonder eerst een contract te hoeven tekenen."

De Four IT Group was voorheen gevestigd in Nieuwegein maar het pand daar werd te klein. De keuze voor Leiderdorp als nieuwe vestigingsplek was heel bewust, vertelt Chris Olivier. "Veel van onze medewerkers wonen in deze regio, eigenlijk zijn we naar hen toe gekomen."

Four IT heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarbij gestreefd wordt naar een betere balans tussen mens, planeet en winst, hoog in het vaandel staan. Dat uit zich bijvoorbeeld in duurzaam en verantwoord omgaan met afgeschreven apparaten. Maar ook in het creëren van een band met de vestigingsgemeente. "We worden zeker lid van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging", kondigt Chris Olivier aan. Een band met de Leiderdorpse sport is er al: Four IT is sponsor van RCL en schonk de club vorig jaar drie splinternieuwe PC's .


GroenLinks komt mee prikken in de Leyhof

burendag n Op Burendag helpt GroenLinks Leiderdorp een hand mee in de Leyhof. De jeugd gaat zaterdagmiddag 22 september opruimen in de wijk maar kampte met een tekort aan grijpers. Het bestuur van de bewonersvereniging zocht daarom contact met GroenLinks, dat als bedreven schoonmaakpartij over heel wat afvalprikkers beschikt.

GroenLinks was meteen te porren voor deze vorm van samenwerking op Burendag. "Bovendien biedt dit ons de kans om ons gezicht te laten zien", zegt fractievoorzitter Bob Vastenhoud enthousiast. Zijn partij gaat graag de wijk in, niet alleen om propjes te prikken maar ook om dorpsgenoten wat uitgebreider te spreken. "Tijdens zulke wijkacties krijgen wij vaak te horen wat er allemaal niet deugt in Leiderdorp", licht Vastenhoud toe. "Op zich vind ik dat begrijpelijk. Mensen moeten hun ongenoegen kwijt. Maar Burendag heeft een feestelijk tintje, dus ik verwacht vooral een leuke en leerzame middag in de Leyhof. Dat de jeugd er aan het opruimen slaat vind ik extra positief. Want met werken aan een schonere leefomgeving kun je niet vroeg genoeg beginnen: jong geleerd, oud gedaan."

De schoonmaakronde van de jeugd – een initiatief van bewonersvereniging De Leyhof - gaat vanaf het Burchtplein naar de Schildwacht en duurt van 14.30 tot ongeveer 15.30 uur. Afvalknijpers zijn er inmiddels genoeg, want naast die van GroenLinks tikte de bewonersvereniging er ook elders nog enkele op de kop.