Op zoek naar watersnippen in de polder

excursie n Afgelopen week waren er tientallen watersnippen in de Munnikkenpolder te zien. Op zaterdagmiddag 22 september hopen IVN gidsen ze ook in de kijker te krijgen tijdens een voor alle belangstellenden toegankelijke excursie.

Het wordt spannend want watersnippen zijn doortrekkers. Bovendien hebben ze een buitengewoon effectieve schutkleur.

Wellicht zijn er ook nog andere bijzondere vogels in de polder, zoals wintertalingen, wat de najaarsvogeltrek is op gang gekomen. Interessant is ook om te zien hoe de planten een herkansing lijken te krijgen na de droge zomer.

Wie mee wil moet zaterdag 22 september om 13.50 uur onderaan de fiets- en voetgangersbrug over de A4 in de polder zijn. Die plek is bereikbaar via de Boomgaardlaan, via de fiets- en wandelbrug over de A4 (opgang schuin tegenover het gemeentehuis) of via het Boomgaardpad (betonnen fiets- en wandelpad dat onder de A4 door loopt, bereikbaar vanaf de Persant Snoepweg).

De excursie start om 14.00 uur en wordt deels fietsend gedaan. Wie te voet is, kan zich steeds lopend bij de groep voegen. Hou er rekening mee dat het in de polder altijd kouder is dan in het dorp. Een kijker en/of een vogelboek en eventueel een paraplu zijn handig. Aanmelden is niet noodzakelijk. Voor meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl.


Rondwandeling door Heemtuin

natuur n Natuurkenners Aad Rijntalder en Wout Anker verzorgen zondag 7 oktober weer een gratis rondwandeling door de Leiderdorpse heemtuin, die zich momenteel voorbereidt op de winter. De wandeling start om 15.00 uur bij het achterhek van de heemtuin tegenover de kinderboerderij. Aanmelden is niet nodig.