Zonnepanelen vooralsnog niet in WOZ-waarde

politiek n Wie in Leiderdorp zonnepanelen op zijn dak legt, hoeft niet bang te zijn dat hierdoor de WOZ-waarde van zijn huis of bedrijfspand omhoog gaat en daarmee de Onroerendezaakbelasting (OZB).

In antwoord op vragen van GroenLinks fractievoorzitter Bob Vastenhoud laat het college van B en W weten dat zonnepanelen niet opgenomen worden om de waarde van gebouw te berekenen. Vastenhoud stelde zijn vragen naar aanleiding van een gerechtelijke uitspraak. Daarin wordt gesteld dat gemeenten zelf mogen bepalen of zonnepanelen meegenomen worden in de WOZ-waarde. Het Leiderdorpse college heeft besloten dat vooralsnog niet te doen omdat er nog geen eenduidige richtlijn over bestaat.


Droes zet streep door open dag manege Liethorp

paardenziekte n In de Leiderdorpse manege Liethorp is bij een van de pensionpaarden de besmettelijke ziekte droes geconstateerd. Dat betekent dat de open dag die gepland stond voor zondag 23 september niet door kan gaan.

Vorig jaar in juni werd de manege voor het eerst in haar vijftig jarig bestaan getroffen door een uitbraak van droes. Toen werden meerdere paarden ziek en duurde het tot december voor Liethorp weer helemaal ziektevrij was. Nu gaat het om één ziektegeval maar de manege wil geen enkel risico lopen.

Er is nog geen nieuwe datum geprikt voor de open dag.


Krant online

Volg het Leiderdorps Weekblad ook online: www.leiderdorpsweekblad.nl.