Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag, 20 september, 14.00 uur

THE DRESSMAKER, van Jocelyn Moorhouse

Het verhaal van de mooie, getalenteerde Tilly Dunnage (Oscarwinnares Kate Winslet). Na jarenlang bij exclusieve modehuizen in Parijs te hebben gewerkt, keert Tilly terug naar haar geboortedorp op het Australische platteland om zich met haar excentrieke en dementerende moeder Molly te verzoenen. Gewapend met haar naaimachine en feilloze gevoel voor haute couture transformeert en bevrijdt ze de vrouwen van het dorp.

Donderdag, 4 oktober, 20.00 uur

BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS, van Dany Boon

Philippe Abrams, post-directeur in Salon-de-Provence, is getrouwd met Julie, wiens depressieve buien hem het leven haast onmogelijk maken. Om zijn vrouw een plezier te doen, probeert hij zich te laten overplaatsen naar de Côte d'Azur. Maar zijn plannetje mislukt. Als straf wordt hij tewerkgesteld in Bergues, een boerendorpje in het Noorden.

Donderdag 18 oktober, 14.00 uur

TULIP FEVER, van Justin Chadwick

Dit liefdesverhaal speelt zich af tijdens de Tulpenmanie in Amsterdam in de 17e eeuw. Een tijd waarin tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide, uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz).

Donderdag 1 november, 20.00 uur

MY HOUSE IN UMBRIA, van Richard Loncraine

Een trein die zachtjes over de glooiende heuvels van het Italiaanse platteland tuft, ontploft. In een van de rijtuigen bevinden zich vier overlevenden: 'De Generaal', een bejaarde Engelse gentleman; Werner, een jonge Duitser; Aimee, een achtjarig meisje dat haar ouders bij de bomaanslag verloor en Emily Delahunty, een Engelse romanschrijfster.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp Toegang: 7,50 p.p. Donateurs: 5,00. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl, betaling: contant aan de zaal.


Activiteiten, optredens en informatie tijdens Dag van het Park

evenement n De Houtkamp staat zondag 16 september in het teken van de Dag van het Park. Op verschillende plekken in het Leiderdorpse park is dan van alles te zien, doen en beleven.

Dat begint al om 11.00 uur met een sportieve work-out. Het programma loopt door tot 16.00 uur.

Bezoekers kunnen verschillende sporten uitproberen, genieten van optredens van dansgroepen en koren, en rondslenteren over de braderie. Daar staan ook informatiekramen van Leiderdorpse

organisaties en instellingen.

Van Rijn Festival

Tijdens de Dag van het Park, die vooral plaatsvindt middenin De Houtkamp, organiseert kunstenaarscollectief Fields of Wonder tussen 14.30 en 17.00 uur bij de vijver aan de rand van het park het Van Rijn Festival. Een culturele happening met theater en dans. Het festival heeft 's avonds om 20.30 uur nog een heel bijzonder toetje in de vorm van een dansvoorstelling op het water.

Afbeelding