Vriendenfeesten voor iedereen

uitgaan n Het is bijna zover. 7, 8 en 9 september, een heel weekend feest in het Leiderdorpse park De Houtkamp. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de Vriendenfeesten zijn een feest voor iedereen. Je hoeft echt geen vriendje te zijn van de Vrienden van het Oude Dorp, de organisatoren, om mee te doen.

De Vriendenfeesten trappen vrijdagavond om 20.30 uur af met de Vriendenquiz. Daar is het maximale aantal teams bijna bereikt, maar er is nog een plekje voor een team dat mee wil strijden om de prachtige bokaal.

Zaterdag start om 12.00 uur de Vriendenfair. Het is nog mogelijk om hier kraampjes te huren à € 25,-. De kramenrij sluit aan op de Jaarmarkt die op de Laan van Berendrecht wordt georganiseerd. Tegelijkertijd zijn er die middag allerlei bandjes die optreden op het podium in de Houtkamp. Aan het eind van de middag wordt namens de gemeente Leiderdorp een vrijwilligersborrel aangeboden aan de vele vrijwilligers die Leiderdorp rijk is.

's Avonds vanaf 20.00 uur gaan is het tijd om te swingen. In de feesttent worden dan heerlijke disco classics gedraaid met de dj's van Terug naar de Koets-O-Theek en zangeres Rozelle. Muziek en dans voor iedereen van 18+.

Teams kunnen zich ook nog inschrijven voor het Klootschietfestijn op zondag en sportieve durfalls mogen zich dan uitleven op het traditionele spijkerbroekhangen.

Natuurlijk komt ook aan dit feest een einde. Dat gebeurt met een spectaculaire aflevering van de Unity NL Tour. Ruim twintig Nederlandstalige artiesten zingen vanaf 14.00 uur hun repertoire voor iedereen van alle leeftijden.

Kortom, heel Leiderdorp is uitgenodigd voor een gezellig feestweekend in de Houtkamp. Zie het hele programma op de website www.vriendenfeesten.nl.


Ook plek voor groen en zorg op Jaarmarkt

kramen n Zaterdag 8 september vindt de eerste editie van Jaarmarkt Leiderdorp plaats. Tussen 13.00 en 21.00 zijn er meerdere activiteiten op de Laan van Berendrecht en het Winkelhofplein. Op de jaarmarkt staan zo'n honderd kramen, van ondernemers maar ook van organisaties en verenigingen. Daaronder zorginstellingen en groenclubs.

groenoverleg

Een van de kramen wordt bemensd door het Groenoverleg Leiderdorp, een onafhankelijk adviesorgaan voor burgemeester en wethouders waarin een aantal organisaties zitting hebben die zich bezighouden met natuur en milieu. De Jaarmarkt biedt een mooie gelegenheid voor Leiderdorpers om kennis te maken met en vragen te stellen aan de leden van deze natuurbelangenorganisaties. Wat doen ze en wat vindt u zelf belangrijk voor de kwaliteit van het Leiderdorps groen?

Bij de kraam van de groenclubs zijn ook leuke boekjes te koop, onder meer van het IVN. Kinderen kunnen er een egeltje knutselen, om zodoende aandacht te trekken voor de 'Operatie Steenbreek' en de vergroening van de Leiderdorpse tuinen met als motto 'tegel er uit, egel er in'.

ActiVite Zorgplein

Thuiszorgorganisatie ActiVite heeft komende zaterdag haar eigen zorgplein op de Jaarmarkt Leiderdorp. Op het plein kun je terecht voor een gratis gezondheidscheck. Kinderen kunnen met hun pop of knuffelbeer de poppendokter bezoeken. Verder kun je leren wat een AED in geval van nood kan betekenen.
Wie op zoek is naar een baan in de zorg, kan op de Jaarmarkt kun kennismaken met de vacatures van ActiVite en zich laten informeren.
Het ActiVite zorgplein staat tussen 13.00 en 21.00 uur op de Rabobank Boulevard (Laan van Berendrecht).

Alle informatie over Jaarmarkt Leiderdorp is te vinden op www.jaarmarktleiderdorp.nl.


Concert Appassionato

zang n Gemengd Koor Appassionato maakt zich op voor haar tweejaarlijkse concert. De uitvoering met de naam 'Enjoy the voices' staat op de agenda voor zaterdagmiddag 10 november in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 in Leiderdorp.

Zoals gewoonlijk bij Appasssionato wordt het programma een fleurig boeket van populair-klassieke muziek en melodieën uit de hele wereld. Dit koorrepertoire wordt begeleid door en afgewisseld met instrumentale muziek van piano en een strijkkwartet bestaande uit twee violen, een cello en een contrabas.

Het geheel staat onder leiding staan van Rob van Efferink, de vaste, ervaren en gedreven dirigent van het koor.

Voor nadere informatie en kaarten bestellen: www.appassionato.nl en info@appassionato.nl.


Nieuwe dirigent Vox Humana

zang n Mannenkoor Vox Humana start het nieuwe seizoen met een nieuwe dirigent. Jos Mans werd gekozen uit twintig sollicitanten. Mans (33) dirigeert meerdere koren, van pop tot klassiek. De proefdirectie werd door alle aanwezige koorleden als subliem ervaren. Met Jos Mans werkt Vox Humana toe naar het 50-jarig bestaan in 2020. Wie eens wil meezingen met Vox Humana kan contact opnemen met Ed van der Zeeuw (06-20987205, of vice-voorzitter@mannenkoorvoxhumana.nl) of langskomen bij een repetitie op woensdag om 20.00 uur in de Opstandingskerk aan de Aerent Bruunstraat 1 in Leiden.