Free September bij VC Merenwijk

Volleybal n Volleybalclub Merenwijk trapt het nieuwe seizoen af met gratis kennismakingsavonden. De hele maand september is het mogelijk op donderdagavond gratis mee trainen en spelen in de sporthal aan het Broekplein. Wie voor 1 oktober lid wordt, krijgt bovendien 10 procent korting op de contributie.

VC Merenwijk, kortweg VCM, bestaat sinds 1975 en telt op dit moment zo'n 65 leden. De club draait met vier mixed en twee herenteams mee in de NeVoBo-recreantencompetie. Alle teams kunnen versterking gebruiken. Dus ben je 18+ en bekend met de beginselen van het volleybal? Kom langs en speel mee. Je kunt ook lid worden zonder aan de competitie mee te doen.

VCM organiseert jaarlijks het regionaal bekende Tulpentoernooi en een aantal interne toernooien waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Sporthal Broekplein heeft een gezellige bar voor de derde helft.

Loop gewoon eens binnen op donderdag. De recreanten beginnen om 19.30 uur, de wedstrijdteams starten om 20.45 uur. Eerste mogelijkheid op 6 september. Aanmelden kan via secretaris@vcmerenwijk.nl. Meer informatie vind je op www.vcmerenwijk.nl.


Proeftraining Start to Run

Hardlopen n In september start bij de Leiden Road Runners Club (LRRC) weer de cursus Start to Run. Via deze succesformule worden aspirant lopers in 7 weken klaar gestoomd om 3 km te kunnen hardlopen. Daarna volgt niet zelden een doorstart als lid van de club.

Om iedere vorm van koudwatervrees voor te zijn organiseert LRRC op zaterdag 1 september een proeftraining. Deze start om 9.30 uur bij LRRC op sportcomplex de Vliet aan de Voorschoterweg 8 in Leiden. inschrijven kan via www.starttorun.nl (doorklikken naar locatie Leiden).


Wegafsluitingen Ride for the Roses

Fietsen n Op zondag 9 september komt de langste route, de 100 km, van de Ride for the Rose door Leiderdorp. In verband zijn er enkele wegafsluitingen.

De fietsers komen vanaf de N445 richting Leiderdorp. Bij de rotonde op de hoek van de Leyhof gaan ze linksaf en volgen dan de route provinciale weg N446 - Persant Snoepweg – Simon Smitweg – Willem-Alexanderlaan – Mauritssingel - Achthovenerweg. Deze wegen zullen tussen ca. 11.00 en 13.00 uur (deels) dicht zijn voor autoverkeer.