Onder toeziend oog van burgemeester Driessen doopt wethouder Joosten  de Fire Fly. | Foto: J.P. Kranenburg
Onder toeziend oog van burgemeester Driessen doopt wethouder Joosten de Fire Fly. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Nieuwe boot voor De Blauwe Schuit

doop n De in Leiderdorp gevestigde studentenzeilvereniging A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit, een vereniging die zeilen mogelijk maakt voor studenten, heeft recentelijk een nieuwe kajuitboot mogen kopen. Deze is dinsdag 28 augustus 'Fire Fly' gedoopt door burgemeester Laila Driessen en sportwethouder Willem Joosten. Na speeches van de voorzitter van de vereniging, burgemeester en wethouder, begoot de laatste de boot met champagne. Vervolgens werd de Fire Fly te water gelaten.

De boot zal te zien zijn op de Kagerplassen, maar is ook bedoeld om te toeren over het IJsselmeer.


Christa's Ride met twee fietstochten en dikkebandenrace

Fietsen n Zondagochtend 9 september om half 11 klinkt het startschot voor de negende Christa Mensert Memorial Ride. Dit keer wordt gestart met de Christa's Dikkebandenraces. De deelnemers aan de toer- en familietochten vertrekken vanaf 12.00 uur. De start- en finishlocatie is bij de skeelerbaan van de Vereniging IJssport Leiderdorp aan de Boomgaardlaan 18 (in het Weteringpark).

Voordat de fietstochten beginnen, mogen kinderen tussen 5 en 12 jaar meedoen aan de Christa's Dikkebandenrace op de skeelerbaan. Er zijn vier categorieƫn: 4-6 jaar (twee rondjes), 7-8 jaar (vier rondjes), 9-10 jaar (zes rondjes) en 11-12 jaar (acht rondjes). Jongens en meisjes fietsen samen.

Meedoen kan gewoon op de eigen (stads)fiets of mountainbike, gebruik van een helm wordt aangeraden. De beste jongen en meisje per categorie mag zich 'Leiderdorps Kampioen' noemen. En voor alle deelnemers is er wat lekkers.

Deelname is gratis. Dikkebandenracers moeten tussen 10.00 en 10.20 uur bij de start zijn.

De CMM Ride zelf bestaat uit een familietocht van 25 kilometer (start 12.10 uur) en een toertocht van 75 kilometer (start 12.00 uur). Beide routes liggen er prachtig bij. Deelnemers van de 25 km tocht worden onderweg getrakteerd op appeltaart bij het officiƫle rustpunt bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. Voor de deelnemers aan de 75 km is er een verzorgingspost halverwege de rit, aangeboden door fietsspeciaalzaak Bikelane Leiden. Het klimsprintje op Christa's Hill in Zoetermeer wordt gefotografeerd door Reinoud van Leeuwen Fotografie.

Zoals altijd worden de deelnemers in de watten gelegd door sponsoren en vrijwilligers. Na afloop ontvangen alle deelnemers de Ride's goodiebag.

Inschrijven voor de tochten kan op de website op www.christamensertride.nl of op de dag zelf bij de inschrijfbalie bij de skeelerbaan.

De gehele opbrengst van de Christa Mensert Memorial Ride, genoemd naar de in 2009 aan longvlieskanker overleden Christa Mensert, gaat naar het Instituut Asbestslachtoffers en komt ten goede aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan longvlieskanker.

Kom met de fiets

Dezelfde dag als de Christa's Ride vindt ook de Ride for the Roses plaats, die een Leiderdorp passeert. Daarom zijn de wegen rondom de startlocatie afgesloten voor autoverkeer tussen 11.00 en 11.25 uur. Kom dus liever op de fiets naar de start. Lukt dat niet, kijk dan op www.christamensertride.nl onder 'informatie' voor meer mogelijkheden.


De Munnik kijkt terug op succesvolle jeugd-clubkampioenschappen

tennis n In de eerste week van het nieuwe schooljaar speelde de jeugd van LTC De Munnik voor de clubkampioenschappen. De allerjongste tennissers (vanaf 5 jaar) speelden dagtoernooitjes met zowel een dag- als een weekwinnaar. Vanaf 9 jaar barstte de strijd los in het weektoernooi, in singles en dubbels.

winnaars

De grote winnaars na een week veel tennissen waren Lucas de Roo (rood), Eline Janssen (oranje), Quinten de Leur (groen enkel), Stijn Volwater & Olaf Wals (groen dubbel), Ysanne Maertens (meisjes enkel t/m 12), Mika van Wetten (jongens enkel t/m 12), Jill Laman (meisjes enkel t/m 14), Moos van Donk (jongens enkel t/m 14), Reza van der Fits & Djuna Versteeg (meisjes dubbel

t/m 14), Daniel Rijnsburger & Mika van Wetten (jongens dubbel t/m 14), Maxim Ancher (jongens enkel t/m 17) en Maxim Ancher & Jan van 't Land (jongens dubbel t/m 17).

Naast een volgepakt toernooi waren er natuurlijk ook allerlei nevenactiviteiten, met iedere dag prijsschieten, wat lekkers en natuurlijk op woensdag de greenscreen fotograaf. Op vrijdag werden de finales gespeeld en konden de stijve spieren behandeld worden door masseurs. Daarnaast kon iedereen genieten bij de cocktailbar en de barbecue. Hoogtepunt waren de loterij en natuurlijk de prijsuitreiking.

LTC De Munnik biedt met twaalf all weather-banen het hele jaar door de mogelijkheid om te tennissen. Voor meer informatie, check de website: www.ltcdemunnik.nl.

Tygo Caldas,de dagwinnaar Oranje toernooi op woensdag, met Katja Nossik van tennisschool Nossik/Versteeg.