7e editie Groot Leiderdorps Dictee

spellen n Het zevende Groot Leiderdorps Dictee vindt plaats op donderdagavond 22 november.

De organisatie is in handen van de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU), de tekst wordt opgesteld door Tanneke Schoonheim, voorzitter van de Spellingscommissie van de Nederlandse Taalunie, en burgemeester Laila Driessen zal de tekst dicteren.

Net als vorig jaar staat het dictee niet alleen open voor individuele deelnemers, maar ook voor teams van 3 tot 5 personen. De resultaten van de beste drie deelnemers per team zullen bepalen welk team als winnaar wordt aangewezen.

Op 22 november begint het dictee om 20.00 uur, de deelnemers worden vanaf 19.30 ontvangen met koffie of thee in de hal van het Gemeentehuis. De prijsuitreiking zal om ongeveer 21.30 zijn, waarna de bijeenkomst wordt besloten met een hapje en een drankje, aangeboden door de gemeente.

Individuele deelnemers kunnen zich tot dinsdag 20 november aanmelden bij de LVU, leiderdorp@volksuniversiteit.nl, onder opgave van naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Teams kunnen zich op hetzelfde mailadres aanmelden, onder opgave van de namen, adressen, telefoonnummers en mailadressen van de teamleden én de naam van het team.


Thema-avond voor ouders van peuters

Peutergekneuter n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiderdorp organiseert onder de naam 'Peutergekneuter regelmatig thema-avonden voor ouders van kinderen tussen de anderhalf en 4 jaar'. De eerstvolgende avond, op dinsdag 25 september, heeft als onderwerp spraak- en taalontwikkeling.

In de eerste levensjaren ontwikkelt de kindertaal zich razendsnel. Een baby kan nog niet praten maar met een vierjarige kun je al hele gesprekjes voeren. Vanaf ongeveer 1 jaar leert een kind elke dag nieuwe woordjes.

Bij deze bijeenkomst is een logopediste aanwezig en komt de spraak- taalontwikkeling en de mondmotoriek ruim aan bod. Hoe verloopt de ontwikkeling van spraak, uitspraak en verstaanbaarheid? En waar kun je als ouder op letten en je kind stimuleren?

De bijeenkomst vindt plaats in het CJG aan de Karolusgulden 32 in Leiderdorp en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. De kosten zijn € 5,- p.p. (ouderparen 10% korting). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 7 september een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.