Cursussen bij de LVU

aanbod n Ook bij de Volksuniversiteit Leiderdorp is het nieuwe seizoen weer begonnen. Hieronder een selectie uit het uitgebreide aanbod aan cursussen die op korte termijn van start gaan.

Dutch for foreigners

Op het programma van de LVU staan ook cursussen Nederlands voor buitenlanders, zowel beginners als gevorderden. Indien u mensen in uw omgeving kent die graag Nederlands zouden willen leren, kunt u ze attent maken op het aanbod van de LVU. Op de site vindt u dat aanbod gesteld in het Engels.

Basiscursus Meditatie en beweging

Deze cursus is vooral voor mensen die voor het eerst mediteren. Ook als u ervaring heeft met mediteren, kunt meedoen. U maakt kennis met de basis van mediteren, door bewegingsoefeningen en meditatievormen, en ervaart hoe het is om te mediteren.

De cursus begint op vrijdag 14 september, 9.30 – 10.45 uur.

Latijn voor gevorderden

Als u uw diep weggezakte kennis van het Latijn wilt opfrissen, dan is de cursus Latijn voor gevorderden iets voor u. U krijgt een direct begrip van geschreven Latijn zonder per se te hoeven vertalen; daarom leert u ook gesproken Latijn te verstaan en zelf Latijn te spreken.

Start op dinsdag 18 september, 16.00 – 17.30 uur.

Omgaan met je ex: je kind(eren) centraal

Vanuit de praktijk zien docenten Margarita Bernal en Lorien de Roode vaak hoe ouders worstelen met het omgaan met hun ex. Ook na een scheiding, hoe pijnlijk ook, blijven de ex-partners altijd de ouders van hun gezamenlijke kinderen, wat er ook gebeurt. De docenten nemen u mee in het thema van deze lezing, 'Hoe kun je blijven omgaan met je ex vanuit de visie: je kind(eren) centraal?'. Dinsdag 18 september, 19.00 – 21.30 uur.

Met Arduino zelf besturingssystemen bouwen

Met eenvoudige middelen kunt u steeds ingewikkelder systemen voor elektronische besturing maken. Als u eerder al leerde werken met Arduino is de cursus Arduino voor gevorderden ideaal. Met de Arduino microprocessor en eenvoudige, goedkope onderdelen bouwt u in deze cursus een digitale dobbelsteen, een Wifi-processor, een digitale klok of een jukebox.

De eerste workshop is op woensdag 19 september, 19.30 – 21.30 uur.

Corso di Italiano per stranieri

De LVU biedt dit seizoen cursussen aan voor beginners (start donderdag 20 september, 13.15 – 14.45) en gevorderden (vanaf woensdag 19 september, 10.00 – 11.30). Bovendien staat er een cursus op het programma die de studie van het Italiaans combineert met de beroemde cultuur en de populaire keuken van Italië: 'Italiaans 3a: passie voor taal, cultuur en keuken'.

Eerste les donderdag 20 september, 15.00 – 16.30 uur.

Informatie en aanmelding: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).