Afbeelding
Foto: Marleen Snel

Onder de indruk van overvliegende helikopters

EERBETOON • De neefjes Benjamin (5,5) en Silvester (3,5) Muller waren vrijdagmiddag 31 augustus zeer onder de indruk van de militaire helikopters die over Leiderdorp vlogen.

De gevechtstoestellen gingen naar Den Haag voor een militair saluut aan majoor-vlieger Roy de Ruiter. Hij werd vrijdagmiddag op het Binnenhof door koning Willem-Alexander geridderd in de Militaire Willems-Orde.

Dit is de hoogste militaire onderscheiding die de koning kan toekennen aan individuele militairen of eenheden voor hun buitengewone inzet. De Ruiter viel deze eer te beurt vanwege zijn heldhaftige optredens tijdens zijn uitzending als gevechtsvlieger en air mission commander naar Afghanistan van 2007 tot 2009.

| Foto: Marleen Snel


Open Huis Casa Cara

Uitvaartcentrum n Yarden & de Vries opent op zaterdag 8 september de deuren van Casa Cara voor een Open Huis. Van 11.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in het uitvaartcentrum aan de Achthovenerweg 15a in Leiderdorp.

Het uitvaartcentrum is gevestigd in een statig pand uit 1906, een voormalig directeurswoning. "Ooit stond op het terrein erachter een oude steenfabriek. De fabriek is weg, de woning is behouden gebleven", vertelt Eke de Vries, directeur van Yarden & de Vries. "De naam Casa Cara was er al. Die hebben we niet veranderd. De betekenis past ook goed bij ons. Casa betekent 'huis'; Cara betekent zowel 'zorg' als 'waardevol'. Met andere woorden: 'Het Huis van de Waardevolle Zorg'."

Persoonlijk afscheid nemen

Afscheid nemen in een rustige, serene en prettige omgeving om nog zoveel als mogelijk tijd door te brengen met de overledene, dat is het uitgangspunt van Casa Cara. Nabestaanden zijn niet gebonden aan tijd. Op afspraak kunnen zij op elk gewenst moment van de dag bij hun dierbare zijn. Er is plek voor persoonlijke spullen zoals foto's en muziek om een geheel eigen sfeer te creëren. Zo kan in alle rust en privacy afscheid worden genomen.

Persoonlijke zorg

Yarden & de Vries is opgericht met de gedachte een zo persoonlijk mogelijke service te verlenen. Het is een kleine, lokale onderneming binnen een grote organisatie. Dit heeft als voordeel dat persoonlijke aandacht gecombineerde wordt met de expertise en ondersteuning van een grote organisatie. Alle uitvaarten worden georganiseerd en uitgevoerd door een klein, betrokken team dat 24 uur per dag te bereiken is, ook in het weekend. Een bespreking in het weekend of in de avonduren is geen enkel probleem.

Casa Cara Uitvaartcentrum

Achthovenerweg 15a

2351 AX Leiderdorp

06 - 4304 1134 (24 uur per dag bereikbaar)

yarden-devries.nl


Schilderles in Winkelhof

atelier n Agnes van Galen geeft donderdagavond 6 september van 20.00 tot 22.00 uur weer teken- en schilderlessen in haar atelier op de buitengalerij van winkelcentrum Winkelhof. Er is plek voor nieuwe cursisten. Bel of mail voor aanmelden en informatie naar 06 20087155 of mail Agnes@Solcon.nl (onder vermelding van 'schilderen').