Proeven van Bijbelse gerechten en verhalen

kerkproeverij n De Protestantse Gemeente Leiderdorp houdt zondag 9 september in de Dorpskerk een evenement met de naam Kerkproeverij. Speciaal bedoeld voor mensen die wel eens een kijkje willen nemen in de kerk. Op 9 september kan iedereen in de historische kerk aan de Hoofdstraat 19 komen proeven van Bijbelse verhalen en gerechten.

Redenen om naar de kerk te willen zijn heel divers. Maar soms lijkt de drempel hoog. Aanstaande zondag is dat niet het geval: dan is er een laagdrempelige viering waarin iedereen zich thuis kan voelen.

De kerkdienst begint om 10.00 uur. Er is muziek en alle drie de predikanten gaan voor: ds. Stephan Kurtzahn, ds. Esther de Paauw en ds. Hester Smits. Esther de Paauw: "We willen mensen uitnodigen weer eens aan de kerk te proeven. Mensen denken snel dat de kerk alleen voor heel gelovige mensen is, maar iedereen is bezig met levensvragen en zoekt naar zingeving. In de kerk doen we dat samen. We laten ons inspireren door oude verhalen, maar zijn juist bezig met vragen van nu.''

Na de dienst is er om 11.30 uur een Bijbelse Proeverij: een lunch bestaande uit Bijbelse lekkernijen. Er is linzensoep van Jacob, er zijn verschillende soorten humus, we maken ter plekke samen een Bijbelse salade en er zijn Bijbelse honing- en dadelkoeken. De kerkdienst overslaan en alleen naar de lunch komen kan ook. Rondom de proeverij zijn er diverse activiteiten. Je kunt uitleg krijgen over de Sedertafel (de Pesachmaaltijd), een armbandje van Psalm 23 maken of meedoen aan een gesprekstafel. Ook kun je iets achterlaten op de muur met favoriete Bijbelteksten. Gewoon een praatje maken met iemand kan natuurlijk ook.

Meer informatie is te vinden op www.pgleiderdorp. Deze website is onlangs geheel vernieuwd. Activiteiten, van filmvertoning en debatavond tot kerstnachtviering, gespreksgroep en gezamenlijke maaltijd zijn er nu makkelijker te vinden.


Agenda 't Buurthuis

bewonersvereniging n Buurtactief Het Oude Dorp bestaat uit betrokken Leiderdorpers die zich inzetten voor alles dat te maken heeft met hun wijken: Achthoven, Doeskwartier, Doesplant, Kerkwijk en Oranjewijk. Afgelopen voorjaar heeft Buurtactief 't Buurthuis geopend, een plek waar inwoners van oud-Leiderdorp elkaar kunnen ontmoeten, kletsen, spelen, leren, eten en drinken. Hieronder een overzicht van de openingstijden en activiteiten in 't Buurthuis aan de Frederik Hendriklaan 4 (Oranjegalerij):

• Maandag (vanaf 24 september) van 10.30-11.30 uur: cursus valpreventie, bestaande uit vier lessen. Georganiseerd door ActiVite. Aanmelding verplicht via (071) 5161415.

• Elke dinsdag van 10.00 – 12.00 uur: inloop koffie-ochtenden.

• Vanaf 11 september elke dinsdag van 15.50-17.00 uur: chillen voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar (i.s.m. Dwars).

• Elke woensdag van 10.00 -11.00 uur: voorlezen voor kleintjes van 0-4 jaar (i.s.m. Pluspunt).

• Elke donderdag 10.00 – 12.00 uur: inloop met digitaal voorlichting (i.s.m. Pluspunt). Word handiger met uw smartphone, tablet, laptop of computer. Tijdens de inloopochtend beantwoordt Wim Kanters al uw individuele vragen.

• Per 11 september: elke dinsdag van 15.30 – 17.30 uur chillen voor de jeugd van 12-16 jaar (i.s.m. Dwars).

Alle activiteiten zijn kosteloos. Een kop koffie/thee/limonade kost 50 cent. Buurtactief is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de activiteiten. Ook ideeën voor activiteiten zijn welkom.

Voor vragen, ideeën, aanmelden als vrijwilliger of verzoek voor de nieuwsbrief mail naar buurtactiefleiderdorp@gmail.com. Kijk ook eens op www.buurtactiefleiderdorp.com.