Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Talen leren bij de LVU

cursussen n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) biedt het komende seizoen een palet talencursussen aan, voor beginners en gevorderden.

Praktisch Pools - Voor wie regelmatig contact heeft met Polen, op het werk, als opdrachtgever voor een verbouwing, of in de familie, kan het handig zijn wat Pools te spreken. Op maandag 10 september van 19.30 tot 21.00 uur is de eerste les van de cursus Praktisch Pools. De cursisten maken kennis met de Poolse taal voor dagelijks gebruik: kennismaken, praten over het weer, iets bestellen in een café of restaurant of kopen in een winkel. Er wordt veel aandacht besteed aan de uitspraak en aan het voeren van kleine gesprekjes. Voorkennis is niet vereist, maar bij de cursus hoort wel het maken van huiswerk.

Engels - De cursussen Engels starten in de week van 24 september. Voor beginners, gevorderden ('Pre-Intermediate') en conversatie voor zeer gevorderden.

Frans - Donderdagavond 20 september start een cursus conversatie en grammatica en een discussiegroep voor gevorderden. Op dinsdagmiddag 2 oktober start een intensieve cursus voor beginners.

Italiaans - Woensdag 19 september starten een beginnerscursus en een cursus voor gevorderden. Op donderdagmiddag 20 september start een cursus 'Passie voor taal, cultuur en keuken' voor zeer gevorderden.

Chinees - De eerste les van de cursus Chinees voor beginners is op donderdag 27 september om 19.30 uur.

Nederlands met gebaren - Een cursus bedoeld om de communicatie met doven en slechthorenden in uw omgeving te verbeteren. Er is een introductieles op maandag 15 november van 19.30 tot 21.30 uur. De cursus zelf begint twee weken later

Dutch for foreigners - Cursussen Elementary Dutch en Low Intermediate Dutch starten vanaf dinsdag 11 september. Een cursus ter voorbereiding op het NT2-staatsexamen start op donderdag 20 september, 13.00 uur.

Voor informatie en aanmelding kijk op de website www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, mail naar leiderdorp@volksuniversiteit.nl, bel (071) 5411732 of kom langs op het LVU-bureau in De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).


Weer naar school

weerzien n Ook in Leiderdorp zijn maandagochtend 27 augustus de scholen weer begonnen. Dat betekende weer vroeg opstaan, om netjes op tijd op het schoolplein te zijn. Waar het natuurlijk razend gezellig was om elkaar weer te zien na de zes weken zomervakantie. Op de foto komen kinderen, veelal begeleid door hun ouders, aan bij Daltonschool De Leeuwerik. | Foto: J.P. Kranenburg


AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 6 september, 20.00 uur

GOD'S OWN COUNTRY, van Francis Lee

Johnny werkt van 's morgens tot laat 's avonds op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub en beleeft seksuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoensarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties.

Donderdag, 20 september, 14.00 uur

THE DRESSMAKER, van Jocelyn Moorhouse

Het verhaal van de mooie, getalenteerde Tilly Dunnage (Oscarwinnares Kate Winslet). Na jarenlang bij exclusieve modehuizen in Parijs te hebben gewerkt, keert Tilly terug naar haar geboortedorp op het Australische platteland om zich met haar excentrieke en dementerende moeder Molly te verzoenen. Gewapend met haar naaimachine en feilloze gevoel voor haute couture transformeert en bevrijdt ze de vrouwen van het dorp.

Donderdag, 4 oktober, 20.00 uur

BIENVENUE CHEZ LES CH'TIS, van Dany Boon

Philippe Abrams, post-directeur in Salon-de-Provence, is getrouwd met Julie, wiens depressieve buien hem het leven haast onmogelijk maken. Om zijn vrouw een plezier te doen, probeert hij zich te laten overplaatsen naar de Côte d'Azur. Maar zijn plannetje mislukt. Als straf wordt hij tewerkgesteld in Bergues, een boerendorpje in het Noorden.

Donderdag 18 oktober, 14.00 uur

TULIP FEVER, van Justin Chadwick

Dit liefdesverhaal speelt zich af tijdens de Tulpenmanie in Amsterdam in de 17e eeuw. Een tijd waarin tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide, uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz).

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp Toegang: 7,50 p.p. Donateurs: 5,00. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl, betaling: contant aan de zaal

Afbeelding