De regenval zorgde voor een hoop modder, maar dat maakte de dag niet minder leuk. | Foto: Willem Zwanenburg
De regenval zorgde voor een hoop modder, maar dat maakte de dag niet minder leuk. | Foto: Willem Zwanenburg Foto:

Internationaal korfballen bij Velocitas

Korfbal n Namen als Edingburgh, TV Voiswinkel en Tornadoes hoor je niet vaak terug op een korfbalveld. Toch waren ze zaterdag 25 augustus allemaal aanwezig in Leiderdorp waar ze meededen aan de 42e editie van het Velocitastoernooi.

Teams uit Nederland, Engeland en Duitsland gingen op de velden in de Bloemerd met elkaar de strijd aan en lieten zien dat het puur Hollandse spelletje ook buiten onze landsgrenzen met enthousiasme gespeeld wordt.

Het Velocitastoernooi is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Hockeyclub Alecto toonde zich een goede buur en stelde een veld beschikbaar, waardoor Velocitas de meeste aanvragen voor het toernooi gewoon in kon delen.

Tot tweemaal toe leek het toernooi letterlijk in het water te vallen, toen de zware regenval de korfballers dwong om tijdelijk de wedstrijden te staken. Uiteindelijk bleek het weer mee te vallen en nam het zonnetje de ergste kou weg.

De prijzen bleven overigens in eigen land. In de hoogste junioren poule was Ondo A1 de sterkste. Bij de senioren prolongeert Velocitas de Mercedes-Benz cup.

De avond werd traditiegetrouw afgesloten met een barbecue en spetterend feest. De kleine oogjes van de (buitenlandse) kampeerders op het terrein van Velocitas gaven weg dat ook de avond een succes is geweest.


Jespa weer van start

gehandicaptensport n Ook voor de Leiderdorpse Stichting Jespa, die sportactiviteiten organiseert voor gehandicapten, start het seizoen weer begin september.

De eerste sport- en spelinstuiven van Jespa, bedoeld voor mensen met een verstandelijke handicap, is op zaterdag 8 september van 9.30 uur tot 12.00 uur in het Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19A in Leiderdorp. Alle leden en vrijwilligers kunnen zich dan weer uitleven met bijvoorbeeld sjoelen of voetballen of badminton spelen.

De Jesdancers - de rolstoeldanstak van Stichting Jespa - gaan op zaterdag 1 september van start. Zij trainen van 10.30 uur tot 12.30 uur in de grote zaal van Pluspunt aan de Splinterlaan 156 in Leiderdorp. Ook dit seizoen zal in het teken staan van (rolstoel)dansplezier en het met toewijding toewerken naar diverse rolstoeldansevenementen.

Wie eens een kijkje wil komen nemen bij een van de Jespa activiteiten: iedereen is van harte welkom om vrijblijvend een bezoekje te komen brengen. Kijk op stichtingjespa.wordpress.com voor meer informatie.


Drie dagen voetbalpret

Voor de jonge jeugd van RCL begint het seizoen altijd met de Voetbalstart, drie dagen voetbalpret in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd. Sportwethouder Willem Joosten gaf woensdag 22 augustus het startsein voor de 32e editie van het evenement waarna de 222 deelnemers een gezamenlijke warming-up deden. | Foto: J.P. Kranenburg

Afbeelding