Nieuwe leden welkom bij BVL

basketbal n Leiderdorpers - jong of minder jong - die het leuk vinden om in recreatie- of competitieverband te basketballen, zijn welkom bij Basketbal Vereniging Leiderdorp (BVL). De club traint in sporthallen De Bloemerd en De Does in de namiddag en 's avonds. Wie interesse heeft, kan dat melden op www.bv-leiderdorp.nl/contact. De club neemt dan contact op en komt met een uitnodiging om een paar keer gratis mee te trainen.


Bridgen bij         Sans Dispute

Bridge n Al ruim 38 jaar speelt bridgeclub Sans Dispute in het multifunctioneel centrum de Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk op maandag bridge in verschillende lijnen en op verschillende niveaus. Het nieuwe seizoen start op 27 augustus. Belangstellenden zijn welkom om langs te komen.

Bij Sans Dispute wordt van september tot eind mei iedere maandag vanaf 19.45 uur tot ongeveer 23.00 uur gespeeld. Het zijn wel competities, maar de gezelligheid staat voorop. Voor bridgers die nog nooit of weinig in een vereniging gespeeld hebben, is er een aparte C lijn.

Op 3 september begint de competitie, maar op 27 augustus is er een inspeelavond, waarop mensen die wel eens kennis willen maken met de spelers en met de vereniging van harte welkom zijn. Wel graag even aanmelden via geberg4@gmail.com. Bel voor nadere informatie J. Vroonhof via (071) 589 1626.

De Eendenkooi ligt aan het Kooikersplein 1 in Zoeterwoude-Rijndijk.


Bewegen en gezondheid

voorlichtingsavond n Maandagavond 3 september organiseert Gezondheidscentrum Rijnland een voorlichtingsavond over het belang van bewegen bij Diabetes Mellitus (suikerziekte) en hart- en vaatziekten. De voorlichting wordt gegeven door praktijkverpleegkundigen van Gezondheidscentrum Rijnland en fysiotherapeuten van Fysiotherapie Goudeket.

Bezoerkers kunnen ook kun conditie en beweeggedrag laten testen. Verder wordt uitleg gegeven over de beweeggroep die vanaf half september van start gaat bij fysiotherapiepraktijk Goudeket.

De voorlichting is bedoeld voor alle geĂ¯nteresseerden en vindt plaats aan de Simon Smitweg 1b in Leiderdorp. De aanvang is 18.45 uur. De toegang is gratis, aanmelden kan via tel. (071) 5891345.


Gratis advies voor ondernemers

spreekuur n Ondernemersklankbord houdt 24 augustus van 14.00 tot 16.00 uur spreekuur in het Leids Handelshuis (boven de VVV), Stationsweg 26 – 28 in Leiden. De vrijwillige OKB adviseurs werken belangeloos en onafhankelijk. Zij geven ondernemers advies op allerlei terrein. Zie www.ondernemersklankbord.nl.