Kringloopwinkel baalt van dumpers

filmpje n Natuurlijk is de Kringloopwinkel Leiderdorp blij met tweedehands spullen. Maar die moeten dan wel in goede staat en verkoopbaar zijn, en vooral ook netjes tijdens de openingstijden aangeleverd worden. En daar zit 'm nu net de kneep. Veel te vaak gebeurt het dat mensen spullen die ze kwijt willen 's avonds of 's nachts voor de deur van het pand aan de Lijnbaan dumpen.

Vorige week had vrijwilliger Natascha van den Bosch daar zo genoeg van, dat ze een filmpje van de achtergelaten rommel op Facebook zette. Met daarbij ook beelden van de bewakingscamera. Plus een oproep om afgedankte spullen voortaan op de goede manier – dus gedurende de openingstijden - aan te bieden.

Het had succes: een van de daders heeft zijn spullen opgehaald en zijn excuses aangeboden. En door alle aandacht die de Facebookoproep genereerde, zijn de spelregels voor het innemen van goederen bij de Kringloopwinkel Leiderdorp nu bij heel veel mensen bekend.

Meer weten: kijk op www.kringloopwinkelleiderdorp.nl.


Animo voor Burendag dit jaar groter dan ooit

gezellig n Al ruim 800 straten in Zuid-Holland hebben zich aangemeld voor Burendag, waarvan negen in Leiderdorp.

Voor de dertiende editie zijn in het hele land al bijna 5.000 activiteiten aangemeld. In 97 procent van de Nederlandse gemeenten worden Burendagactiviteiten georganiseerd. Slechts in elf gemeenten zijn er nog geen activiteiten aangemeld. Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag jaarlijks op de vierde zaterdag van september, die dit jaar op 22 september valt.

De organisatoren kunnen nu al zeggen dat de animo nog groter is dan vorig jaar. Dat blijkt uit het feit dat het budget dat beschikbaar is voor Burendagactiviteiten al volledig is aangevraagd. Daarom is het niet meer mogelijk om geld aan te vragen voor een activiteit. Het is nog wel mogelijk om een Burendagpakket aan te vragen via www.burendag.nl. De aanvraag moet wel voor 1 september binnen zijn. Op de website zijn ook tips en tools te vinden om er een onvergetelijke dag van te maken.

Ieder jaar kunnen deelnemende buurten een bedrag tot 400 euro aanvragen bij het Oranje Fonds voor hun Burendagactiviteit. Om in aanmerking te komen voor deze bijdrage moet de activiteit ervoor zorgen dat buren met elkaar in verbinding komen.

In Leiderdorp doen de volgende straten mee: Herenhof, Buitentocht, Middentocht, Luykendreef, Oltmansdreef, Schelling, Hofje van Holtlant, Boekenburg en Koningstraat.