Hans Endhoven (links) en Aad Vons, respectievelijk oud-voorzitter en lid van het Comité Open Monumentendag Leiderdorp. | Archieffoto: C. v.d. Laan
Hans Endhoven (links) en Aad Vons, respectievelijk oud-voorzitter en lid van het Comité Open Monumentendag Leiderdorp. | Archieffoto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Even pauze voor Comité Open Monumentendag

VERVOLG VAN VOORPAGINA

En daar was alle menskracht hard voor nodig. Tja, we wisten toen nog niet dat die verhuizing weer op losse schroeven zou komen te staan."

Lastig thema

Daar kwam nog bij dat het landelijke thema van Open Monumentendag 2018 voor veel hoofdbrekens zorgde. Vons: "Dat thema is 'Europa' en daar konden we helemaal niets mee. Dus uiteindelijk hebben we besloten dit jaar een keertje over te slaan. Maar volgend jaar doen we weer gewoon mee".

Volop activiteiten

Overigens hoeven de Leiderdorpers zich het tweede weekend van september zeker niet te vervelen. Het hele weekend, van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september, zijn er de Vriendenfeesten in park De Houtkamp (www.vriendenfeesten.nl, zie ook elders op deze pagina). Bovendien is zaterdag 8 september is de eerste Jaarmarkt Leiderdorp op de Laan van Berendrecht (www.jaarmarktleiderdorp.nl) en zondag 9 september kunnen liefhebbers van fietsen en natuur meedoen aan de 9e editie van de Christa Mensert Memorial Ride (www.christasride.nl).

Park Matilo

Wie dichtbij huis toch iets van Open Monumentendag 2018 wil meemaken, kan zondag 9 september een bezoek brengen aan het archeologisch park Matilo. Per fiets eenvoudig te bereiken door bij de Leiderdorpse brug de Hoge Rijndijk over te steken.


Aanmelden teams voor Vriendenfeesten kan nog

feestweekend n Tijdens de Vriendenfeesten op 7, 8 en 9 september zijn er twee activiteiten speciaal bedoeld om met teams van vrienden, familie of collega's aan mee te doen: de Vriendenquizz van vrijdagavond en het Klootschietfestijn van zondag. Voor beide activiteiten is het nog mogelijk teams aan te melden.

Aanmelden van een team van vier tot zes personen voor het klootschieten kost 12 euro en kan via www.klootschietfestijn.nl.

Deelname aan de Vriendenquizz kan in teams van vijf personen en kost 15 euro per team. Het is ook mogelijk gebruik te maken van een Vriendenquizzarrangement van € 100,-- waarbij drankjes en een bittergarnituur zijn inbegrepen. Inschrijven kan via info@Vriendenfeesten.nl of www.vriendenfeesten.nl.


Lezing over Iran

Vrouwennetwerk n Drs. Duttje Huitema geeft dinsdagochtend 4 september bij het VrouwenNetwerk Zijlkwartier een lezing over Iran met de titel 'Iran, bakermat van onze beschaving'

Op het grondgebied van het huidige Iran hebben veel verschillende culturen geleefd, zoals Assyriërs, Babyloniërs en Perzen. Hier ligt de bakermat van onze beschaving. Huitema laat haar publiek de schatten en rijkdommen zien van deze culturen en licht in haar lezing het belang voor onze huidige samenleving toe.

Vanuit een achtergrond in het toerisme is Huitema (www.ladyinart.com) op latere leeftijd kunstgeschiedenis gaan studeren. In 2011 studeerde zij af aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend behaalde zij de Master Kunsteducatie in 2012.

De lezing vindt plaats in gebouw Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 110 en duurt van 10.00 tot ca. 12.00 uur. De zaal is open vanaf 9.15 uur.

De toegang voor leden van het VrouwenNetwerk Zijlkwartier is gratis, niet-leden betalen een bijdrage van € 3,00 Consumpties zijn voor eigen rekening.


Leesclub zoekt leden

lezers n De leesclub literatuur in Leiderdorp heeft plaatsen vrij voor geïnteresseerde lezers. De club komt samen op donderdagmiddag in de Leiderdorpse bibliotheek. De leesclub maakt gebruik van de literatuurlijst van de landelijke organisatie Senia (www.senia.nl ).

Neem voor meer informatie contact op met Puck Sanders, e-mail puck.sanders@casema.nl of tel. (071) 5418675.