Afbeelding
Foto:

Film Victoria en Abdul in de herhaling


Filmhuis n De belangstelling voor de film 'Victoria and Abdul', die afgelopen donderdag werd vertoont in het net opgerichte Filmhuis Leiderdorp, was zo groot dat lang niet alle belangstellenden een kaartje konden bemachtigen. Daarom last het bestuur van het filmhuis een extra voorstelling in op vrijdag 31 augustus om 14.00 uur. De film van Stephan Fears vertelt het verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge klerk uit India.

Het Filmhuis Leiderdorp is gevestigd in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. De toegang is € 7,50 (donateurs € 5,00). Reserveren kan via e-mail info@filmhuisleiderdorp.nl of aan de zaal. Contante betaling aan de zaal.


Op stap met de Museum Plus Bus

museumbezoek n Stichting Pluspunt Leiderdorp organiseert in samenwerking met de Museum Plus Bus een bezoek aan het Joods Historisch Museum in Amsterdam, speciaal bedoeld voor 70-plussers die niet meer zelfstandig naar een museum kunnen. Het uitstapje staat gepland voor maandag 1 oktober.

Het Joods Historisch Museum is een modern museum, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude Jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar. Kijk op de website jck.nl voor meer informatie.
Deelnemers worden opgehaald bij Pluspunt (Splinterlaan 156 in Leiderdorp) door een speciale bus met lift voor de mensen die moeilijk de trap op kunnen. Er is beperkt ruimte om rollators of opvouwbare rolstoelen mee te nemen.
Het bezoek aan het museum, koffie met gebak, een rondleiding en vervoer zijn gratis. Een lunch a €12.- is voor eigen rekening. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 september via
e-mail info@pluspuntleiderdorp.nl of tel. (071) 5413536.


Het Joods Historisch Museum in Amsterdam. | Foto: Marijke Volkers