Nieuws van de LVU

Educatie n Het nieuwe seizoen van de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) gaat begin september van start. De LVU heeft een programma met een breed scala aan workshops, lezingen en cursussen samengesteld, met voor ieder wat wils. Hieronder een greep:

De LVU organiseert verschillende ontspannende bewegingscursussen. In de eerste week van september beginnen cursussen Bewust bewegen, Yoga en Tai chi.

Bewust bewegen - Fitnesstraining, met name voor 60-plussers, om op verantwoorde wijze lichaam en spieren soepel te houden. Vanaf maandag 3 september, 12.30 – 13.30 uur en 13.30 – 14.30 uur (15 lessen), gebouw Pluspunt.

Yoga - Ontspanning door een samenwerking van beweging, ademtechniek en lichaamshouding brengt lichaam en geest op prettige en natuurlijke wijze in evenwicht. Vanaf dinsdag 4 september (20.00 – 21.00 uur, 13 lessen, gebouw Pluspunt) en woensdag 5 september (10.30 – 11.30 uur, 15 lessen, De Sterrentuin).

Tai chi - Via houdingen en bewegingen die soepel in elkaar overgaan leren beoefenaars van tai chi hun lichaam beter kennen en ontwikkelen meer innerlijke kracht en mentale weerbaarheid.
Tai chi voor beginners: 17 lessen vanaf zaterdag 8 september, 9.30 – 10.30 uur (De Sterrentuin).
Tai chi voor geoefenden: 17 lessen vanaf zaterdag 8 september, 10.30 – 12.00 uur (De Sterrentuin).

Afsluiting zomerprogramma

Tot besluit van de zomer biedt de LVU nog twee heel leuke workshops aan:

Origami - Leer de basistechnieken van deze subtiele Japanse vouwtechniek, waarmee, met behulp van speciaal origamipapier, praktische kunstwerkjes te vouwen zijn. Donderdag 30 augustus, 10.00 – 12.00 uur, de Sterrentuin.

Beleef Italië, een culinaire workshop - Deelnemers bereiden een traditionele Italiaanse maaltijd, zoals Italianen die thuis ook eten. De docente vertelt over de tradities en gewoonten rond de ingrediënten en recepten. En uiteraard genieten alle deelnemers en de docente samen van de zelfbereide maaltijd. Donderdag 30 augustus, 17.30 – 21.00 uur, de Gading.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, mail naar leiderdorp@volksuniversiteit.nl, bel (071) 5411732 of kom langs op het LVU-bureau in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).


Rijbewijskeuring voor senioren bij ActiVite

Keuring n Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts. Deze is aanwezig bij Thuiszorg ActiVite aan de Simon Smitweg 8 in Leiderdorp op 27 augustus, 10 en 24 september, 8 en 22 oktober en vervolgens minimaal twee keer per maand.

Leden van de thuiszorg kunnen voor een afspraak contact opnemen met ActiVite, telefoon (071) 5161415. Niet-leden kunnen bellen naar het landelijke afsprakenbureau: (036) 7200911.

Zelf een datum reserveren kan via de website www.rijbewijskeuringsarts.nl. Hier is ook alle informatie over de tarieven te vinden.

Eigen verklaring

Wie gekeurd wil worden, moet vooraf een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag kopen. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot drie maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste vier maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.