Koffie-inlopen alleengaanders

Gezelschap n Op elke eerste zondag van de maand kunnen alleenstaanden voortaan van 11.00-13.00 uur koffiedrinken in Brasserie Park aan de Van Diepeningenlaan 2 in Leiderdorp.

De koffie-inlopen zijn begonnen in maart dit jaar, speciaal voor weduwnaars en weduwen. Vanwege het succes is besloten de doelgroep uit te breiden. Dat je alleen bent is vaak geen keuze en zondag is meestal een stille dag. Per keer zal gekeken of er na afloop animo is om te gaan fietsen, wandelen of naar een museum te gaan met een groepje. Dat blijkt in de praktijk goed te werken.

Er worden buiten de zondagen ook activiteiten ondernomen. Ga je ergens graag heen, maar vind je het leuker om met een groepje te gaan? Als je dit doorgeeft via leiderdorpsamenuit@gmail.com, dan kijken we hoe we dit regelen. Ook als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe activiteiten, volstaat een mailtje.

De eerstvolgende koffie-inloop is op zondag 2 september van 11.00 tot 13.00 uur. De koffie is voor eigen rekening, het is een particulier initiatief. Er is altijd iemand aanwezig om je te verwelkomen, dus kom gerust een keertje kijken. Iedereen die wat gezelschap zoekt is welkom. Mail of bel voor meer informatie met (071) 5896 551.


Even doorspoelen

water n Terug van vakantie? Vergeet dan niet bij thuiskomst de drinkwaterleidingen door te spoelen. Drinkwaterbedrijf Oasen, dat ook in Leiderdorp het drinkwater levert, adviseert om bij elk tappunt in huis de kranen één minuut open te zetten om weer lekker vers en koel drinkwater te krijgen.

Laat dat doorspoelwater niet gewoon weglopen maar vang het op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.

Kijk op www.kraan1minuutopen.nl voor meer informatie.