Met vereende krachten wordt het paard op de kant getrokken.
Met vereende krachten wordt het paard op de kant getrokken. Foto: AS Media

Spullen voor rommelmarkt weer welkom

Inleveren n Tamarco is klaar voor het nieuwe seizoen. Tijdens de zomervakantie is er hard gewerkt door een aantal vrijwilligers van de Leiderdorpse muziekvereniging. Het clubgebouw is van boven tot onder gesopt, de vloeren zijn in de was gezet en het keukentje is opgeknapt. Het betekent ook dat er weer rommelmarktspullen gebracht kunnen worden naar het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Dit kan op woensdagavonden tussen 19.00 en 22.00 uur. Wie niet in staat is de spullen zelf te komen brengen, kan bellen met 06 22681341 om ze te laten halen.


Basiscursus natuur van                IVN Leiden

herfst n De Basiscursus Natuur van IVN is gericht op iedereen die graag wat meer zou willen weten van de natuur in de eigen omgeving. In de najaarscursus komen de verschijnselen die met de herfst te maken hebben aan de orde. Daarbij wordt ingegaan op de meest voor de hand liggende vragen. Zoals: waarom verliezen veel bomen hun blad als de winter komt, waarvoor dienen de bessen en de eikels, waarom trekken sommige vogels wel weg en andere niet, wat zijn paddenstoelen eigenlijk voor dingen?

De cursus bestaat uit drie avonden en drie excursies. Voorkennis is niet vereist.

De theorieavonden zijn op woensdag 26 september, woensdag 10 oktober en woensdag 17 oktober in het Wellantcollege in Oegstgeest. Ze beginnen om 19.30 uur.

De excursies zijn op zaterdag 29 september, zaterdag 13 oktober en zaterdag 20 oktober. De wandelingen beginnen om 10.00 uur, op locaties in de directe omgeving.

De kosten bedragen € 45,- inclusief koffie/thee op de avonden. Bel of mail voor informatie en aanmelding Hans ter Mors via (071) 3617521 of hanstermors@xs4all.nl


Paard te water

redding n Een paard raakte vrijdagmorgen 17 augustus rond 9.30 uur te water in het Leiderdorpse park De Bloemerd. De ingeschakelde brandweer heeft samen met een aantal helpers het dier weer snel op het droge gekregen. Hoe het paard in de sloot terecht is gekomen, is niet bekend. (Foto: A.S. Media)


Krant online

Volg het Leiderdorps Weekblad ook online:

www.leiderdorpsweekblad.nl