Infoavond voor mantelzorgers

verhuizing n De werkgroep mantelzorg Leiderdorp organiseert samen met het zorgkantoor Zorg en Zekerheid van deze regio een informatieavond voor mantelzorgers op dinsdagavond 28 augustus. Daarbij wordt gefocust op de verhuizing naar een verpleeghuis van een partner naar een verpleeghuis.

Wanneer een partner van een mantelzorger mogelijk opgenomen gaat worden in een verpleeghuis, komt daar heel veel bij kijken. Hanneke Binnendijk, Stephanie Zijtveld en Aart Bolluijt geven inzicht in en uitleg over deze soms lastige materie. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de route van de Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie, de rol van het zorgkantoor, uitleg over het Persoonsgebonden budget en Zorg in Natura, de regelgeving omtrent plaatsing, financieel advies, respijtzorg en de mogelijkheid om samen met uw partner te verhuizen.

Belangstellenden zijn welkom op 28 augustus van 19.15 tot 21.30 uur aan de Buitenhoflaan 1 in Leiderdorp. Vooraf opgeven is niet nodig en de toegang is gratis. Neem voor meer informatie contact op met de werkgroep via Marja den Hollander, tel. (071) 516 14 45.


Zingen voor zwangeren

cursus n Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp start het nieuwe cursusjaar met allerlei spannende nieuwe cursussen zoals de 'Zingen voor zwangeren'.

De zwangerschap is een mooie tijd om je voor te bereiden op het maken van contact met je baby. Kinderen herkennen na de geboorte muziek die ze al veel gehoord hebben en voor de geboorte kun je een mooi zangrepertoire opbouwen voor je baby. Door het zingen van liedjes die de baby herkent wordt deze gerustgesteld. Ook train je door te zingen je adem- en bekkenbodemspieren die tijdens deze periode zo essentieel zijn. In vijf avonden worden slaap- en wiegeliedjes gezongen, eigen inbreng is welkom.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan klank maken, aan luisteren met het hele lichaam, zangtechniek en aan ronduit lekker zingen. Deze cursus wordt gegeven door Jet van Helbergen, zangeres en moeder van twee zoontjes.

De eerste les is vrijdag 14 september van 19.15 tot 20.15 uur in het gebouw van MOL aan de Berkenkade 7 in Leiderdorp. Kijk op de website www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl voor meer informatie en opgave.


Inloopochtend MS-patiënten

gezondheidszorg n De regionale afdeling van de Multiple Sclerose Vereniging Nederland organiseert in samenwerking met Alrijne Ziekenhuis een inloopochtend voor MS-patiënten. Deze vindt plaats op donderdag 30 augustus van 10.00 tot 12.00 uur in restaurant SanTé van Alrijne Ziekenhuis locatie Leiderdorp.