Het ontwerp voor de praalwagen waarop Zuid-Amerika wordt uitgebeeld. | Illustratie: Jora Vision
Het ontwerp voor de praalwagen waarop Zuid-Amerika wordt uitgebeeld. | Illustratie: Jora Vision Foto: PR

Flower Parade Rijnsburg gaat 'Around the World'

rijnsburg n Steden, landen, streken, uitgebeeld op de praalwagens van Flower Parade Rijnsburg. Het thema is dan ook niet voor niets: ´Around The World´. Een thema waar ontwerpers en arrangeurs mee uit de voeten kunnen.

Toparrangeurs afkomstig uit heel Nederland gaan aan de slag met ruim 250.000 bloemen en planten en tonen hun mooiste en nieuwste creaties. Dat maakt Flower Parade Rijnsburg bijzonder. De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst.

Op zaterdag 11 augustus a.s. rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Flower Parade Rijnsburg presenteert zich voor de 73e keer.

Twaalf praalwagens

Met twaalf praalwagens, twee muziekwagens, dertig andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade een van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken van Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend theater.

Tip: bezoek op vrijdag 10 augustus de gratis toegankelijke Flower Parade Show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 19.00 uur is er een sfeervolle avond vol muziek en bloemen. Hier kun je op je gemak alle wagens bekijken en fotograferen. Op zondag 12 augustus zijn de praalwagens de hele dag nog te bewonderen op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.


Bankkantoor wordt pop-up bioscoop

leiden n Goed nieuws voor alle filmliefhebbers in Leiden en omstreken: in het oude ABN-AMRO kantoor aan de Stationsstraat opent deze zomer de Red Carpet Lounge, een pop-up bioscoop en filmclub die de komende maanden geldt als dé culturele hotspot van filmstad Leiden. Op zaterdag 1 september vindt de feestelijke opening plaats.

De oplettende kijker heeft het waarschijnlijk al wel gezien: aan de gevel van het oude bankgebouw is een gigantisch lichtbord verschenen en binnen zijn al geruime tijd verbouwingswerkzaamheden bezig. Dit allemaal om een plek te creëren waar alles kan. Filmvertoningen, vrijdagmiddagborrels, een werkplek met uitstekende koffie, feestjes: in de Red Carpet Lounge is overal ruimte voor. Om deze te vullen werkt Bioscopen Leiden in het pand samen met verschillende culturele partners, waaronder het Leiden International Film Festival, dat in de Red Carpet Lounge zijn eigen filmmuseum opent.
Het oude kantoorpand staat op de nominatie om in 2019 gesloopt te worden, tot die tijd was de gemeente Leiden op zoek naar een manier om leegstand in het gebouw te voorkomen. Bioscopen Leiden werd aangetrokken om op deze centrale plek de rode loper in filmstad Leiden uit te leggen. "Dit is voor ons een plek om te experimenteren en om te leren wat de Leidse filmliefhebber wil zien", aldus Govert de Kok, mededirecteur van Bioscopen Leiden. "Extra mooi is natuurlijk dat tegenover de Red Carpet Lounge over enkele jaren onze megabioscoop De Geus opent. Dit is een perfecte gelegenheid om de locatie al wat beter te leren kennen en om te experimenten met alles wat hier mogelijk is."


Na een intensieve verbouwing opent de Red Carpet Lounge vanaf half augustus haar deuren voor alle filmliefhebbers. Ideeën en wensen voor de programmering zijn zeer welkom en kunnen ingediend worden via info@bioscopenleiden.nl. Op 1 september wordt de Red Carpet Lounge officieel geopend, maar vanaf half augustus is het pand al sporadisch toegankelijk voor het publiek.


leiderdorp n Buurtactief Het Oude Dorp bestaat uit betrokken Leiderdorpers die zich inzetten voor alles dat te maken heeft met hun wijken: Achthoven, Doeskwartier, Doesplant, Kerkwijk en Oranjewijk. Afgelopen voorjaar heeft Buurtactief 't Buurthuis geopend, een plek waar bewoners van oud-Leiderdorp elkaar kunnen ontmoeten, kletsen, spelen, leren, eten en drinken. Hieronder een overzicht van de openingstijden en activiteiten in 't Buurthuis aan de Frederik Hendriklaan 4 (Oranjegalerij):

• Maandag (vanaf 24 september) van 10.30-11.30 uur: cursus valpreventie, bestaande uit vier lessen. Georganiseerd door ActiVite. Aanmelding verplicht via (071) 5161415.

• Elke dinsdag van 10.00 – 12.00 uur: inloop koffie-ochtenden.

• Vanaf 11 september elke dinsdag van 15.50-17.00 uur: chillen voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar (i.s.m. Dwars).

• Elke woensdag van 10.00 -11.00 uur: voorlezen voor kleintjes van 0-4 jaar (i.s.m. Pluspunt).

• Elke donderdag 10.00 – 12.00 uur: inloop met digitaal voorlichting (i.s.m. Pluspunt). Word handiger met uw smartphone, tablet, laptop of computer. Tijdens de inloopochtend beantwoordt Wim Kanters al uw individuele vragen.

• Per 11 september: elke dinsdag van 15.30 – 17.30 uur chillen voor de jeugd van 12-16 jaar (i.s.m. Dwars).

Alle activiteiten zijn kosteloos. Een kop koffie/thee/limonade kost 50 cent. Buurtactief is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de activiteiten. Ook ideeën voor activiteiten zijn welkom. Voor vragen, ideeën, aanmelden als vrijwilliger of verzoek voor de nieuwsbrief mail naar: buurtactief@hotmail.com

Afbeelding