RCL krijgt vijf nieuwe tegenstanders

voetbal n De indeling van de competitie voor het komende voetbalseizoen bevat voor RCL geen grote veranderingen. Net als in het vorige seizoen maakt RCL 1 deel uit van de zaterdagcompetitie het KNVB District 2C. Vorige week maakte de KNVB de nieuwe indelingen bekend.

Door Frans Brocken

Een opluchting is, dat de derby's met de Leidse clubs DOCOS en UVS gehandhaafd blijven. Ook de ontmoetingen met de streekgenoten Voorschoten'68 en Valken'68 staan op de rol.

De Leidse club Lugdunum komt in het verhaal niet meer voor. De Kikkerpolderclub wist zich in de nacompetitie niet te handhaven. Net als CVC Reeuwijk en SV Nieuwkoop, die rechtstreeks het veld moesten ruimen. Kampioen Die Haghe is door naar de eerste klasse, evenals Honselersdijk dat via de nacompetitie promotie wist af te dwingen.

Daarvoor in de plaats komen vijf nieuwe tegenstanders. Twee daarvan komen uit de buurt van Rotterdam: Berkel uit de gemeente Berkel en Rodenrijs en Soccer Boys uit Bleiswijk. Verder zijn er twee clubs uit het Westland, te weten VELO uit Wateringen en Sportclub Monster uit Monster. Tot slot ontmoet RCL een oude bekende, het Haagse Te Werve dat naar verwachting een geduchte tegenstander zal zijn.


Ontspannen en bewegen bij LVU in de zomer

lessen n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) biedt lessen Yoga, Tai Chi en Meditatie en beweging tegen aantrekkelijke zomerprijzen.

Tai Chi - In de Tai Chi oefeningen van docente Maryo Froijen is een diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning het resultaat van de voortdurende concentratie op de bewegingen en uw lichaam.

De Sterrentuin, zaterdag 21 en 28 juli en 18 en 25 augustus, 10.30 – 11.30. Kosten € 6,50 per les.

Yoga - Doe mee met yoga, de populaire manier om te onthaasten of stress te verminderen. Bewegingen, ademtechniek en lichaamshouding brengen lichaam en geest op prettige en natuurlijke wijze in evenwicht en versoepelen spieren en gewrichten.

De Sterrentuin, dinsdag 14 en 21 augustus en woensdag 15 en 22 augustus, 9.30 – 10.30. Kosten € 6,50 per les.

Meditatie en beweging - Maak kennis met meditatie en beweging! Deze zomerlessen zijn gericht op beginners, maar zij die al enige ervaring met meditatie hebben, kunnen ook meedoen.

Bewegingsoefeningen en meditatievormen wisselen elkaar af. Daardoor ervaren deelnemers hoe het is om te mediteren en wat het met hen doet.

De Sterrentuin, vrijdag 3 en 10 augustus, maandag 6 en 13 augustus, 9.30 – 10.45. Kosten € 8,50 per les.

Informatie en aanmelding: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).


Veel belangstelling voor nieuwe baan Oegstgeester Golfclub

golf n Vele belangstellenden maakten zondag 15 juli gebruik van de rondleidingen op de nieuwe golfbaan op Sportpark De Voscuyl in Oegstgeest. De nieuwe baan krijgt negen prachtige holes van bijna veertienhonderd meter. In twee keer lopen de golfers straks achttien holes op een par zestig baan. Het voormalige clubhuis van UDO wordt het nieuwe onderkomen van de golfers.

Kijk voor meer informatie op www.oegstgeestergolfclub.nl.