Incluzio wint aanbesteding welzijnswerk

gunning n De aanbesteding voor het welzijnswerk in Leiderdorp is gewonnen door Incluzio uit Schiedam. Dat meldt een betrouwbare bron.

Incluzio is in 2014 opgezet door de Facilicom Group, met ruim 31.000 medewerkers een van de top-50 werkgevers in Nederland. Incluzio richt zich op het integraal organiseren en uitvoeren van zorg, het sociaal domein en dienstverlening op wijkniveau. De organisatie is actief door het hele land, onder meer in Utrecht, Amsterdam, Hollands Kroon (Kop van Noord-Holland), Rozendaal en Goes, en werkt intensief samen met gerenommeerde partners uit het werkveld.

Leiderdorp heeft het welzijnswerk afgelopen voorjaar aanbesteed. De inschrijvers die het niet geworden zijn, kunnen nog tot 8 augustus bezwaar maken tegen de keuze van de gemeente.


Dode man in tuin Dijkwacht

politie n In de tuin van een woning aan de Dijkwacht in Leiderdorp is zaterdagmiddag 14 juli even na half 2 een dode man aangetroffen. Identiteit en doodsoorzaak waren onbekend zodat de forensische dienst van de politie werd ingeschakeld om de tuin uit te kammen voor aanwijzingen die meer licht op de zaak kunnen werpen. Zaterdagavond werd bekend dat er geen misdrijf in het spel is.

Meerdere omwonenden hebben verklaard dat ze in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur één of twee knallen gehoord hebben. Het is niet helder wat er precies gebeurd is.


Aangehouden op eigen trouwdag

politie n Een automobilist met een slok teveel op ging er dinsdagmorgen 12 juli in Leiderdorp met hoge snelheid vandoor toen de politie hem wilde controleren. Een korte maar wilde achtervolging leidde naar de Leyhof waar de bestuurder uit de auto sprong en de tuinen aan de Maria van Hongarijelaan in rende. Na een korte zoektocht kon de politie hem alsnog aanhouden.

De man bleek niet alleen onder invloed van alcohol maar had ook geen rijbewijs. Bij zijn aanhouding beledigde hij de agenten. Hij werd meegenomen naar het bureau.

In de auto waarmee hij was gevlucht zat ook een vrouw, die geen strafbare feiten gepleegd had en naar huis mocht. Op het bureau bleek dat dit de bruid van de man was; ze zouden op 12 juli trouwen. Die huwelijksvoltrekking kon nu niet doorgaan.

"Wij hopen dat als ze gaan trouwen het huwelijk niet zo wild zal verlopen als de achtervolging!", zo schreef Politieteam Leiden Noord 12 juli op Facebook.


Krant online

Volg het Leiderdorps Weekblad ook online:

www.leiderdorpsweekblad.nl