Van der Marckstraat binnenkort weer open in twee richtingen

verkeer n Over een week of twee kan het gemotoriseerde verkeer weer in beide richtingen door de Van der Marckstraat. Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders heeft woensdag 11 juli officieel het besluit voor éénrichtingverkeer in de straat ingetrokken.

Door: Corrie van der Laan

Binnenkort worden de rood-witte plastic barrières verwijderd. Ook de borden die wijzen op het eenrichtingsverkeer gaan weg. In overleg met bewoners, verenigd in het actiecomité VLAM (Vogelwijk Noord Leiderdorp Auto Mild) wordt gekeken welke maatregelen nodig zijn om de overgang naar tweerichtingsverkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kentekenonderzoek

Het college maakt vaart in verband met het kentekenonderzoek in het Zijlkwartier, de Vogelwijk en de Baanderij dat gepland staat voor september dit jaar. "Om betrouwbare resultaten te krijgen, is het belangrijk dat het verkeer tegen die tijd gewend is aan de nieuwe situatie", legt een woordvoerder van de gemeente uit. Het onderzoek is nodig om te komen tot een onderbouwd standpunt over de door Leiden gewenste afsluiting van de Spanjaardsbrug, maar ook om de

IVVP met definitieve verkeersmaatregelen komt binnen een jaar

verkeerscirculatie in de wijken in kaart te brengen: waar komen de auto's vandaan, waar gaan ze heen, is het doorgaand verkeer of bestemmingsverkeer. Die informatie wordt gebruikt voor het opstellen van een nieuw Integraal Verkeers- en Vervoersplan (IVVP), waarin definitieve maatregelen worden opgenomen om de doorstroming van het verkeer door de gemeente te verbeteren en sluipverkeer door de wijken te verminderen. Dat IVVP moet er voor de zomer van 2019 liggen.

Lees verder op P5.