De Leidse wethouder Martine Leewis heeft donderdag 5 juli een ‘Natuurlijke’ VakantiePas uitgereikt aan groep 6 en 7 van de Merenwijkschool bij Kinderboerderij Merenwijk in Leiden.
De Leidse wethouder Martine Leewis heeft donderdag 5 juli een ‘Natuurlijke’ VakantiePas uitgereikt aan groep 6 en 7 van de Merenwijkschool bij Kinderboerderij Merenwijk in Leiden. Foto: PR

Vakantiepas voor leerlingen basisschool

activiteiten n Ruim 20.000 kinderen op de basisscholen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten krijgen een 'Natuurlijke' VakantiePas. Met deze pas kunnen zij met een speciale VakantiePasKorting in de zomervakantie meedoen aan meer dan tachtig activiteiten in de hele regio.

Met het duurzame thema 'Natuurlijk!' zijn er dit jaar extra veel groene activiteiten in het boekje te vinden. Ook is er een aantal activiteiten waarbij VakantiePassers beloond worden als Natuurheld. Denk aan het inruilen van tegels voor plantjes of het inleveren van oud speelgoed om het een tweede leven te geven. Dit alles komt bovenop het vertrouwde aanbod van onder meer musea, workshops en zwembaden.

De VakantiePas is goed voor zeker € 300,- aan korting. Voor meer informatie, (extra) activiteiten en eventuele wijzigingen: www.vakantiepas.nl.

De Leidse wethouder Martine Leewis heeft donderdag 5 juli een 'Natuurlijke' VakantiePas uitgereikt aan groep 6 en 7 van de Merenwijkschool bij Kinderboerderij Merenwijk in Leiden. | Foto: PR


Leren oppassen voor jongeren van 13 t/m 16 jaar

cursus n Vind jij kinderen leuk? Pas jij weleens op bij een ander gezin? Of thuis op je broertje of zusje? En wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of wil je gewoon een streepje voor hebben op alle andere oppassers? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

Oppassen is vaak iets waar je zomaar in rolt, maar waar heel wat bij komt kijken. Daarom organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin samen met Dwars de 'Oppascursus'. Tijdens de cursus krijg je informatie over het omgaan met en het verzorgen van kinderen. Je krijgt leuke opdrachten en je leert door te oefenen. Je bekijkt praktijkvoorbeelden op dvd en je wisselt ervaringen uit met andere cursisten.

De cursus is gratis en bestaat uit drie bijeenkomsten op woensdag 5, 12 en 19 september van 19.00 tot 20.30 uur. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Hoe maak je kennis met een nieuw oppasgezin? Hoe ga je op een positieve manier om met kinderen? Wat verwachten ouders van jou? En veiligheid, spelen, eten en bedtijden.

Aan het eind krijg je een diploma, dat je aan de ouders van je oppaskinderen kan laten zien. Dat is ook handig wanneer je solliciteert