Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een lokaal initiatief van en door Leiderdorpse

ondernemers. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. Inmiddels is Job Buddy ook actief in Zoeterwoude.

De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van Promo071.nl. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project.

Dit keer een blik op de Lionsclub Leiderdorp, die Job Buddy ondersteunt met een genereuze gift.

Blij met cheque van Lionsclub Leiderdorp

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat Astrid Selier werd uitgenodigd door de Lionsclub Leiderdorp om een presentatie te geven over het werk van Job Buddy Leiderdorp. Met de haartjes gekamd en het jasje netjes in de plooi vertrok Astrid naar Brasserie Park, de thuisbasis van de Lions. De heren waren zeer geïnteresseerd en vertelden na de presentatie dat de club een financiële bijdrage aan Stichting Job Buddy zou overwegen. Een aantal weken daarna kreeg Job Buddy goed nieuws van de serviceclub: het initiatief werd zeker een bijdrage waardig gevonden. Op dinsdag 19 juni ontving Astrid uit handen van Lions Peter van der Ligt en Paul Catsburg een zeer welkome cheque met een waarde van € 500 (foto). Het geld zal goed worden besteed aan het doel van Job Buddy: 'Werkzoekers worden werkvinders in Leiderdorp!'.

Over Lionsclub Leiderdorp

De Lionsclub Leiderdorp is opgericht in 1971 door ondernemers en vrije beroepsoefenaren uit Leiderdorp. Op dit moment telt de club 33 leden, mannen die in leeftijd variëren van 40 tot ca. 70 jaar. De club ontmoet elkaar twee keer per maand in Brasserie Park. Naast het ondersteunen van goede doelen streeft de club naar een sfeer van vriendschap en kameraadschap.

De Lions Club Leiderdorp maakt deel uit van Lions Nederland en dat is weer onderdeel van de wereldwijde associatie Lions International. De Lionsorganisatie is in 1917 in Chicago opgericht. In Nederland zijn er 435 Lions clubs met in totaal 11.500 leden. Leden van 18-30 jaar zijn verenigd in LEO-clubs. Wereldwijd kom je aan ca. 46.000 Lionsclubs, met alles bij elkaar 1,4 miljoen leden.

De lokale Lionsclubs bepalen zelf de doelen die ze willen ondersteunen en de wijze waarop ze uitvoering geven aan hun dienstverlening. Zij bepalen ook zelf de samenstelling van hun club, zo zijn er zijn mannenclubs, vrouwenclubs en gemengde clubs, maar geen enkele club is hetzelfde. Politiek, religie en etnische achtergrond mogen in het clubleven geen rol spelen, maar verder zijn Lionsclubs binnen bepaalde spelregels autonoom.

De middelen die de Lionsclub Leiderdorp beschikbaar stellen voor materiële steun worden verdiend door middel van verschillende acties. De afgelopen jaren heeft de Lionsclub Leiderdorp het klootschietfestijn in Leiderdorp georganiseerd, maar ook organiseerde zij wijnproefdiners en onder andere inzamelacties van Douwe Egberts punten.

De immateriële hulp verlenen zij bijvoorbeeld door hulp bij de winkelochtend voor ouderen, rijden van mensen bij concerten in Leythenrode. Bij voorkeur ondersteunen de Lions doelen waarbij hun hulp het verschil kan maken en dus niet slechts een druppel op een gloeiende plaat is.

Aangezien Stichting Job Buddy voor haar activiteiten in Leiderdorp in 2018 volledig wordt gesponsord door de lokale ondernemers, betekent de gift van de Lions een zeer welkome en mooie aanvulling. Ook de contacten met de club zijn belangrijk, de onderlinge verbintenis en het netwerk wordt hierdoor versterkt. Hoe mooi is het als een werkvinder die is aangesloten van Job Buddy Leiderdorp een baan kan vinden bij een lokale ondernemer.

Wilt u meer lezen en te weten komen over Job Buddy of denkt u: "Hé ik vind het ook wel leuk om een groep te starten in een gemeente waar ik een breed netwerk heb", neem dan contact op met Astrid via astrid@jobbuddy.org. Meer informatie over Job Buddy is ook te lezen op de website www.jobbuddy.org

Voor de groep die we gaan starten in Zoeterwoude zoeken we nog werkzoekenden en buddy's. Informatie en aanmeldingen via conny@jobbuddy.org.


Afbeelding