Afbeelding
Foto: PR

NIEUWS OVER DE MIDZOMERLOOP

Vrijdagavond 6 juli wordt de Leiderdorpse MidZomerLoop gehouden. Een kleinschalige loop, bedoeld voor iedereen die op een gezellige en ongedwongen manier een persoonlijke prestatie wil leveren. Voor de laatste keer dit jaar vindt u op deze plek nieuws over de MidZomerLoop 2018.

Leuk voor lopers én niet-lopers

Aanstaande vrijdagavond gaat de MidZomerLoop van start, de gezelligste hardloopwedstrijd van de regio. Met twee lopen van respectievelijk 6,3 en 10 km en een Kidsrun van 1.6 km. Het startschot voor de Kidsrun klinkt om 19.00 uur en de andere afstanden krijgen het gezamenlijke startschot om 19.30 uur. Zowel start als finish zijn op het pad tussen sporthal de Bloemerd en het clubgebouw van RCL.

Als u dit leest is voorinschrijven helaas niet meer mogelijk. Wel kan nog tot een half uur voor beide starttijden ter plekke worden ingeschreven. U mist dan wel de gratis barbecue, maar het is uiteraard die avond wel mogelijk om gewoon een muntje te kopen om alsnog hieraan mee te kunnen doen.

Ook aan niet-lopers is gedacht. Bij het start/finishgebied kunt u via de geluidsinstallatie van LTsound horen hoe het er vooraan bij de 6 km toegaat. Er rijdt namelijk aan de kop van de stoet een motorrijder mee die via de telefoon alles over de gebeurtenissen aldaar doorgeeft. U bent dus continue op de hoogte of uw favoriete loper op de 6 km kans op een overwinning maakt.

Niet alleen het lopen van het uitgezette parcours is gezellig. Na afloop zal op het terras bij RCL onder het genot van de barbecue, een drankje en de muziek die gezelligheid ook aanwezig zijn. Kortom, u mag vrijdagavond 6 juli vanaf 19.00 uur dit Leiderdorpse evenement niet missen. Wij zien u toch? Tot vrijdagavond!

Voor alle bijzonderheden, zie www.midzomerloop-leiderdorp.nl.


7 organisaties in Huis van het Onderwijs

opening n In de eerste helft van dit jaar zijn de bestuurskantoren van zeven onderwijsorganisaties uit de Leidse regio verhuisd naar een gezamenlijk kantoorpand dat de naam 'Huis van het Onderwijs' heeft gekregen. Vorige week donderdag werd het nieuwe onderkomen aan de Elisabethhof 21 in Leiderdorp feestelijk geopend door de Leiderdorpse wethouders Angelique Beekhuizen en Jeff Gardeniers en hun Leidse collega Paul Dirkse. Het Huis van het Onderwijs biedt plek aan de besturen van openbaar basisonderwijs en speciaal basis- en middelbaar onderwijs in Leiderdorp, Leiden en Oegstgeest (OBSG, PROOLeiden, OOPP, PPO, SSOL en LKO). Ook de Ambulante Educatieve dienst is hier gevestigd.