CU-SGP: Stop met aanbesteding welzijnswerk

Politiek n De ChristenUnie-SGP Leiderdorp wil dat het college van B en W de aanbesteding van het Leiderdorpse welzijnswerk intrekt. Volgens de partij is het beter eerst te kijken of het mogelijk is de samenwerking van de bestaande welzijnsorganisaties te intensiveren.

Het college wil toe naar één partner die het welzijnswerk in Leiderdorp organiseert. De aanbesteding voor de opdracht is dit voorjaar gepubliceerd.

De ChristenUnie-SGP is daar niet blij mee. "De raad is door het college nooit in positie gebracht om een keuze te maken over wel of geen aanbesteding. De kaders die de raad wel heeft meegegeven, behoud van vrijwilligers, worden met voeten getreden door de manier waarop de aanbesteding is ingericht. In het programma van eisen komt het woord ´vrijwilliger´ zelfs niet voor!", schrijft CU-SGP raadslid Geert Schipaanboord in een persbericht.

Lees verder op P3


Stakingen

streekvervoer n Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet helder of de stakingen in het streekvervoer inderdaad starten op 27 juni. Hou daarvoor de website arriva.nl in de gaten.