De Stierenburg, hier nog deels afgesloten maar inmiddels weer helemaal open. | Foto: C. v.d. Laan
De Stierenburg, hier nog deels afgesloten maar inmiddels weer helemaal open. | Foto: C. v.d. Laan Foto:

'Afsluiting Stierenbrug slecht gecommuniceerd'

VERVOLG VAN VOORPAGINA

"Zowel bewoners als ondernemers waren volkomen verrast door de afsluiting. Het gegeven dat deze niet helder, vooraf en proactief naar de ondernemers werd gecommuniceerd, is verbijsterend", zo blikt Van Dam terug.

De gemeente heeft volgens hem de nodige steken laten vallen. "Anders hadden de ondernemers hun klanten kunnen informeren over het naderende ongemak".

Bovendien heeft de afsluiting veel te lang geduurd, vindt de LOV. "Een levensader en voornaamste uit- en toegang dergelijk lang afsluiten is onacceptabel en onredelijk ten opzichte van bewoners en ondernemers."

De LOV is van mening dat met een betere communicatie en betere planning een deel van het omzetverlies van de ondernemers te vermijden was geweest. Daarom, zo meldt Van Dam, beraden diverse clusters binnen de vereniging zich over gemeentelijke aansprakelijkheid en de mogelijkheden van eventuele schadeclaims.

Om de tafel

De LOV wil zo snel mogelijk met de gemeente om de tafel om de kwestie nog eens door te spreken. Van Dam wil dan meteen ook werkbare afspraken voor de toekomt maken. Dat is hard nodig, stelt hij, "mede in het licht van de komende werkzaamheden aan zowel de Spanjaards- als de Zijlbrug."