LVU-programma seizoen 2018–2019

aanbod n Deze week komt het nieuwe programma van de LVU voor seizoen 2018 - 2019 uit. Het aanbod aan lezingen, workshops, cursussen en excursies op allerlei terreinen is sterk verbreed. Een greep uit het programma:

Op creatief terrein zijn, naast 'klassiekers' als vilten, aquarelleren en tekenen en schilderen verschillende nieuwe cursussen in opgenomen. Zo komt er een cursus Model tekenen en een cursus Speksteen bewerken. Op het programma staan ook workshops Glassieraden maken en Glasmozaïek en een kennismaking met Origami, de verfijnde Japanse papierkunst. Ook zijn er verschillende korte cursussen voor foto- en filmbewerking.

Lekkerbekken kunnen bij de LVU niet alleen Bonbons maken, maar ook Chocoladeletters maken en versieren, of deelnemen aan een Whiskyproeverij.

Op het gebied van wetenschap en techniek biedt de LVU een lezingencyclus Biowetenschappen voor iedereen aan, waarin aandacht wordt besteed aan zaken als DNA, erfelijkheid, mutaties en de evolutie. De succesvolle cursus Arduino, voor wie graag met behulp van een eenvoudige microprocessor apparaatjes voor elektronische besturing op afstand wil construeren, wordt herhaald en aangevuld met een cursus Arduino voor gevorderden. Ook Robotica staat op de agenda.

Samen met het Leiderdorps Museum organiseert de LVU een Lezingencyclus over het vroegmiddeleeuwse Leiderdorp, aan de hand van de resultaten van de archeologische opgravingen in ons dorp. Ook Dick de Boer is weer van de partij met twee boeiende lezingen over onderwerpen uit de Middeleeuwse geschiedenis.

De cyclus Leonardo da Vinci is opnieuw geprogrammeerd en geeft een mooie voorbereiding op de tentoonstelling over Leonardo in het Teylers Museum in Haarlem dit najaar. Docente Diana de Wild verzorgt weer lezingen en cursussen over de oudheid, waarbij De oudheid in de Provence extra aantrekkelijk is voor degenen die dat gebied eens willen bezoeken. Op muziekgebied staat er een cyclus van drie lezingen over Mozart en de opera's op de rol. Opnieuw organiseert de LVU, samen met K&O Oegstgeest en K&O Katwijk, een vijftal bezoeken aan interessante tentoonstellingen en musea in de regio.

Degenen die zich willen ontspannen vinden in het LVU-programma uiteraard Yoga, maar ook een uitbreiding van de cursussen Tai Chi, en cursussen en workshop op het brede terrein van Meditatie en beweging.

De LVU voert het komend seizoen een uitgebreid talenprogramma, met, naast Dutch for foreigners, Engels, Frans, Italiaans en Latijn, óók Chinees voor beginners en Praktisch Pools. Ook Nederlands met gebaren is weer geprogrammeerd.

Een belangrijke vernieuwing is de start, na de zomer, van cursussen Nederlands voor diegenen die verplicht zijn in te burgeren (cursussen NT2) en voor wie Nederlands hun moedertaal is, maar die lezen en schrijven sterk willen verbeteren (cursussen NT1 voor laaggeletterden).

Het volledige programma is te vinden op www.volksuniversiteitleiderdorp.nl. Het programmaboekje kan worden aangevraagd via e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 (ma t/m vr, 09.30-12.00).