Enthousiasme op het podium bij de eindshow van De Rode Sneakerz. | Foto: J.P. Kranenburg
Enthousiasme op het podium bij de eindshow van De Rode Sneakerz. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Spetterende eindshow Rode Sneakerz

Dans n Op zaterdag 23 en zondag 24 juni stond de Stadsgehoorzaal in Leiden in het teken van de dansshow Welcome on Board uitgevoerd door de leerlingen van dansstudio de Rode Sneakerz uit Leiderdorp.

Het was de derde keer dat De Rode Sneakerz het seizoen afsloot met een spetterende dansshow, maar nu gebeurde dat voor het eerst op het grote podium van een echte schouwburg. Daarmee kwam een droom van eigenaresse Kirsten Remmers uit.

In totaal 470 leerlingen verdeeld over 37 verschillende dansgroepen zijn in januari gestart met trainen voor de show en de gedegen voorbereiding wierp z'n vruchten af. Driemaal werd gedanst voor volle zalen waarbij het publiek werd meegenomen over de hele wereld.

Zaterdagavond waren er special guests wat de show extra spectaculair maakte. Zo was er een optreden van OTF Crew, waarbij het publiek de opdracht kreeg zelf eruit te halen wat ze uitbeeldde in de act. Na de pauze was er nog een act van dansdocent Keatian met Creepashu (bekend van tv-programma Time to Dance!). De energie spatte van het podium. Naast deze special acts mochten ook de twee demoteams van de dansschool niet ontbreken. Zowel de Rodeoz als de Kickz lieten hun geweldige dansmoves zien.

Op zondag waren er twee shows. In een daarvan traden de allerkleinste leerlingen op, voor velen van hen was dat de eerste keer. In de middag was het de beurt aan de diverse dansgroepen variërend in de leeftijd van 5 jaar tot 12+. Ook hier werd een 'wereldreis' gemaakt en de kleuters zorgden voor een uitstapje naar Mars. Ook de demoteams mochten nogmaals hun acts laten zien.

Alle shows werden afgesloten met een einddans waarbij alle dansgroepen tegelijkertijd op het podium verschenen.

Kirsten Remmers had tot slot nog een positieve mededeling: na de vakantie, op 2 september, opent ze een tweede locatie in Leiderdorp. Waar dat is blijft nog even geheim. Volg voor het laatste nieuws over de Rode Sneakerz de Facebookpagina of kijken op de website www.rodesneakerz.nl.


Poëtische zomeravond in heemtuin

gedichten n De Leiderdorpse Heemtuin is op woensdag 4 juli decor voor een poëtische rondwandeling langs de beelden.

Dorpsgenoot en neerlandicus Jos Nijhof draagt bij ieder beeld een toepasselijk gedicht voor. Hij heeft een selectie gemaakt van werken van Nederlandse dichters, met als uitgangspunt de beelden en het thema 'Chaos in orde' van de tentoonstelling. Daarnaast geeft Aris de Bakker, projectleider van Stichting Kunst in de Heemtuin, een korte toelichting bij de beelden.

Het belooft weer een bijzondere zomeravond te worden, waarbij de wandelaars in het groen van de Heemtuin kunnen genieten van de kracht van beeld en woord.

De rondwandeling start om 20.30 uur bij atelier De Lange Akker aan de Persant Snoepweg en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Opgeven kan door een mailtje te sturen aan info@kunstindeheemtuin.nl. Kijk voor meer informatie op de website www.kunstindeheemtuin.nl.


ID Dance Factory danst 'De TV Show'

dans n Dansstudio ID Dance Factory uit Leiderdorp houdt zaterdag 30 juni haar jaarlijkse eindvoorstelling in de Leiderdorpse sporthal de Bloemerd. Dit jaar zullen alle dansen in het thema staan van de televisie.

De voorstelling heeft de naam 'De TV show' gekregen en in de dansen komt van alles voorbij wat je op televisie kan bekijken: het weer, nieuws, reclames, programma's en films. "Zowel de kostuums als de muziek sluiten haarfijn op dit thema aan" vertelt Ilona Verhoogt, eigenaresse van de dansstudio. "De afgelopen maanden hebben we hard getraind en zijn we druk bezig geweest om de mooiste kostuums bij elkaar te zoeken en te maken. Dit kost veel tijd maar het maakt het een fantastische show om naar te kijken."

In 'De TV show' dansen de leerlingen van alle dansgroepen van ID Dance Factory mee, van de kleuters tot en met de volwassenen. "Door de verschillende leeftijden, dansstijlen en niveaus met elkaar te mixen belooft het een zeer diverse voorstelling te worden waar iedereen met een enthousiast gevoel op terug gaat kijken. We trekken alles uit de kast zodat het gehele plaatje klopt, van paraplu's tijdens een dans over het weerbericht, hartjeskussen tijdens een dans over het tv-programma All you need is love en een levende theepot bij een dans over de film Belle en het Beest", aldus Verhoogt.

Op zaterdag 30 juni worden twee voorstellingen gegeven, om 12.15 uur en om 15.15 uur. Kaarten kosten €7,50 en kunnen besteld worden via e-mail info@iddancefactory.nl. Indien nog voorradig zijn kaarten ook nog te koop een half uur voor aanvang van de voorstelling in de hal van sporthal de Bloemerd.