Afbeelding
Foto: PR

NIEUWS OVER DE MIDZOMERLOOP

Vrijdagavond 6 juli wordt de Leiderdorpse MidZomerLoop gehouden. Een kleinschalige loop, bedoeld voor iedereen die op een gezellige en ongedwongen manier een persoonlijke prestatie wil leveren. Regelmatig vindt u op deze plek nieuws over de MidZomerLoop 2018.

Midzomerloop route virtueel te zien op de website

Nog ruim een week te gaan, dan vindt de 11e editie van de Leiderdorpse Midzomerloop plaats. Op en rond het complex van voetbalvereniging RCL zal het dan op vrijdagavond een drukte van belang zijn. Kinderen die aan de Kidsrun mee gaan doen, hun ouders en grootouders die klaar staan om hem aan te moedigen, lopers voor de andere afstanden die hun warming-up aan het uitvoeren zijn, nieuwsgierigen die dit allemaal wel eens van dichtbij willen meemaken en nerveus rondlopende organisatoren die alles in goede banen aan het leiden zijn. Veel voorbereidingen zijn getroffen, alleen over het weer hebben we geen inspraak.

Wat wel vast staat is het af te leggen parcours. Om voor hen die al ingeschreven hebben én voor de twijfelaars die nog geen beslissing hebben genomen alles nog eens extra duidelijk te maken, is op de MidZomerLoop website virtueel het parcours te zien. Daarop is aangegeven hoe de route loopt en wat men onderweg allemaal tegenkomt. Lopers zijn natuurlijk niet te zien, maar als u mee doet ziet u al uw medelopers zelf wel op die vrijdagavond 6 juli. Dat het dan leuk, druk en gezellig is op dat parcours spreekt voor zich.

Wat ook op onze website is te zien, is het gefilmde interview met Sabine Hoeke. Zij won de afgelopen jaren driemaal een afstand en vertelt enthousiast hoe zij die MidZomerLopen ervaren heeft. Ook praat zij over haar trainingsarbeid en wat haar zo trekt in het hardlopen. Natuurlijk doet zij ook dit jaar weer mee, maar ze denkt niet dat zij het parcoursrecord kan breken. Haar grote wens is om de afstand van 15 km. weer terug te brengen op het programma.

Voorlopig houden wij het deze keer (inclusief de Kidsrun) bij drie afstanden. Wij zien u graag vrijdagavond 6 juli bij de 11e Midzomerloop en de grote vraag blijft: wie gaat het startschot lossen?

Zie ook www.midzomerloop-leiderdorp.nl