Allemaal klaar voor de start van de vierde Leiderdorpse wandelchallenge. | Foto: J.P. Kranenburg
Allemaal klaar voor de start van de vierde Leiderdorpse wandelchallenge. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Wandelchallenge levert 500 euro op voor G-teams

evenement n Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseerden de Leiderdorpse fysiotherapiepraktijken Ommedijk en Goudeket vrijdagmiddag 22 juni de wandelchallenge in sport- en recreatiepark De Bloemerd. Deze wandelchallenge is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening. Dit keer liepen ook twee groepen kleuters van de Regenboog mee.

Veel sportieve evenementen zijn gericht op mensen die niet in hun bewegen beperkt worden door hun gezondheid. Voor mensen met een chronische aandoening zijn deze evenementen vaak te inspannend en te belastend. Met de wandelschallenge willen de organiserende fysiotherapiepraktijken deze mensen toch een uitdagende, gezellige en sportieve middag bieden.

Ondanks de regen kwamen er 92 enthousiaste deelnemers aan de start die 1, 2 of 3 rondjes van 1,5 kilometer liepen. Waarbij het vooral de bedoeling was om dit samen te doen met vrienden en familie.

Ook dit jaar is er met de wandelchallenge weer geld opgehaald voor een goed doel: de lichamelijk gehandicaptenteams (G-teams) van de sportverenigingen in Leiderdorp. De totale opbrengst van de deelnemers was € 314,80 waarvan € 50 is gedoneerd door De Regenboog. Het bedrag wordt tot € 500 aangevuld door beide fysiotherapiepraktijken.

De wandelchallenge werd mede mogelijk gemaakt door EasyActive Felter, De Blauwe Roos, Kaasboerderij Van Leeuwen, en Sport2000 Leiderdorp.