Einde verhaal voor Pluspunt

opheffen n Pluspunt wordt zo snel mogelijk na 1 januari 2019 opgeheven. Dat heeft het bestuur van de Leiderdorpse stichting voor welzijn en dienstverlening vorige week laten weten aan haar 150 vrijwilligers.

Door: Corrie van der Laan

Reden is dat Pluspunt niet mee kan doen aan de aanbesteding voor het welzijnswerk in de gemeente. "Partijen die gaan inschrijven (deadline 18 juni) kiezen ervoor om niet met Pluspunt als onderaannemer samen te werken", zo schreef directeur Mirjam Muller op 14 juni in een mail aan de vrijwilligers. Opheffen is nu de enige optie, stelt zij, aangezien Pluspunt per 1 januari volgend jaar geen gemeentelijke subsidie meer krijgt en zonder dat geld niet kan bestaan.

Nadat bekend wordt welke organisatie de aanbesteding wint, en dus het welzijnswerk in Leiderdorp met ingang van 2019 gaat uitvoeren, zal het Pluspuntbestuur met die partij overleggen over het behoud van activiteiten, diensten en projecten en het overnemen van vrijwilligers. Maar de nieuwe organisatie is daar volledig vrij in, dus garanties hierover zijn niet te geven.

Zie ook pagina 3: 'Opheffing Pluspunt is een ramp voor kwetsbare ouderen'