Het zelf geschreven Waterbieskreeklied wordt gezongen op de wijs van Waterloo (Abba). | Foto: J.P. Kranenburg
Het zelf geschreven Waterbieskreeklied wordt gezongen op de wijs van Waterloo (Abba). | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Bewoners Waterbieskreek vieren 40-jarig jubileum van hun straat

feest n Veertig jaar geleden trokken de bewoners in hun toen gloednieuwe woningen aan de Leiderdorpse Waterbieskreek. Zaterdag werd het 40-jarig jubileum van de straat in de wijk Voorhof gevierd met een spetterend feest voor huidige en voormalige bewoners.

De straat werd omgetoverd tot een echt feestterrein met partytenten, kraampjes, bartafels, slingers en feestverlichting. De Olympiade voor de kinderen startte om 14.00 uur met allerlei spellen, er werd geschminkt, tattoos geplakt en er was enorme stormbaan. Ook zijn er heerlijke pizza's gebakken, onder begeleiding van een echte pizzabakker. In de namiddag werd het feest officieel geopend door wethouder Angelique Beekhuizen nadat Ina Franssen namens het organisatiecomité iedereen had verwelkomd. Ook werd het zelf geschreven Waterbieskreeklied gezongen op de wijs van Waterloo (Abba).

Prosecco en kinderchampagne

Om 17.00 uur werd het Jubileumfeest officieel geopend door wethouder Angelique Beekhuizen, nadat voorzitter Ina Franssen van het Waterbies Comité iedereen had verwelkomd. In het samenzijn van bewoners én oud bewoners werd met een heerlijke Prosecco geklonken op dit mooie lustrum. Tegelijkertijd genoten de kinderen en kleinkinderen van een kinderchampagne.

Na een heerlijke barbecue volgde de enige echte Waterbies-pub quiz, met grappige weetjes uit het heden en verleden. Het was een gezellige avond vol nostalgie met mooie muziek en foto's uit de jaren 1978 tot en met 2018.

Kortom, een geslaagd 40 jarig Jubileumfeest in een prachtige Leiderdorpse straat!


GroenLinks organiseert wijkactie rond 'spannende' Spanjaardsbrug

opruimen n GroenLinks Leiderdorp en GroenLinks Leiden slaan de handen ineen voor een gezamenlijke wijkactie rond de Spanjaardsbrug (foto). Op zaterdag 23 juni gaan beide afdelingen afval ruimen rond de brug, die dagelijks grote verkeersstromen te verwerken krijgt. De actie - tevens een spreekuur-in-de-open-lucht - duurt van 11.00 tot 13.00 uur.

De Leiderdorpse en Leidse afdelingen van GroenLinks hebben raakvlakken. Rond de gemeentegrens, meestal in de buurt van een brug, bundelen zij regelmatig de krachten. Met soms tientallen vrijwilligers en omwonenden ontdoen zij de straat en waterkant van zwerfafval. Dat lijkt - ondanks de inspanningen van GroenLinks - maar moeilijk uit te roeien.

Wel krijgt de partij aan beide zijden van de Oude Rijn veel complimenten voor de inspanningen om de buurt netter te maken. Sommige bewoners nemen letterlijk de handschoen op en helpen de 'groene brigade' een handje met de grote schoonmaak.

Heet hangijzer

Al doende kunnen zij desgewenst politiek beladen onderwerpen aansnijden. Zo is de Spanjaardsburg een heet hangijzer nu er in Leiden ideeën leven voor een autoverbod op en rond de brug. Zo'n besluit heeft rechtstreeks gevolgen voor buurgemeente Leiderdorp. Op dinsdag 26 juni is over dit onderwerp van 19.00 tot 22.15 uur een informatiebijeenkomst in het Leiderdorpse gemeentehuis. Dat gaat over een kentekenonderzoek rond de brug, dat Leiderdorp in september laat uitvoeren. "Ik zou het liefst zien dat beide gemeentes gezamenlijk de voor- en nadelen onderzoeken'', zegt fractievoorzitter Bob Vastenhoud van GroenLinks Leiderdorp.

Wat dat betreft kunnen de gemeentebesturen een voorbeeld nemen aan de eensgezinde GroenLinks-afdelingen. Zij maken op 23 juni niet alleen dorp en stad schoon maar wisselen ook ideeën uit, met elkaar en met andere belangstellenden. Bovendien zorgen zij voor voldoende afvalgrijpers, vuilniszakken en handschoenen.

Leiderdorpers die een wijk willen voordragen voor een 'grote schoonmaak' kunnen contact opnemen met Tim Brouwer de Koning (tim.brouwerdekoning@raadleiderdorp.nl of 06-38030152).

Over de activiteiten van GroenLinks Leiderdorp is meer te lezen op de websites:/leiderdorp.groenlinks.nl en www.leiderdorpslawaai.nl.

Afbeelding